Ćerki Raula Kastra zabranjen ulaz u Ameriku!

Mariela Kastro trebalo je da prisustvuje konfenenciji o lezbijskim, gej, biseksualnim i transseksualnim pravima, međutim, Stejt department odbio je njen zahtev za vizu

  • 0

Ćerka predsednika Kube Raula Kastra ne može da poseti Filadelfiju da bi primila nagradu za borbu za prava homoseksualaca, jer je Stejt department odbio njen zahtev za vizu.

Mariela Kastro trebalo je da prisustvuje konfenenciji o lezbijskim, gej, biseksualnim i transseksualnim pravima, sponzorisanim od Ekilitari foruma, sudeći po rečima Malkoma Lazina, generalnog direktora.

- Šokirani smo što naš Stejt department ne želi da dozvoli slobodu govora, posebno jer je u pitanju Internacionalni samit o ljudskim pravima. Ostavite ćerku kubanskog predsednika na miru - rekao je Lazin.

Portparol Stejt departmenta Noel Klej rekao je da nema komentar jer su dokumenti koji se podnose za vizu poverljivi.

Mariela Kastro, nećaka penzionisanog lidera Fidela, direktorka je Nacionalnog kubanskog centra za seksualno obrazovanje. Kao najistaknutiji borac za prava homoseksualaca trudi se da podigne svest javnosti, obrazuje policajce o LGBT pravima i lobira poslodavce da legalizuju istopolne sindikate.

Mnoštvo kubansko-američkih političara kritikovalo je odluku Stejt departmenta zbog neizdavanja vize Kastrovoj.

(M. R. / Izvor: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA