Azilanti iz Palestine, Iraka i Sirije u Srbiji

Na auto-putu Niš-Beograd, u blizini Velike Plane, smederevska policija juče je zatekla osmoro stranih državljana bez putnih isprava, u autobusu koji je saobraćao na liniji Bujanovac-Beograd

  • 3

Na auto-putu Niš-Beograd, u blizini Velike Plane, smederevska policija juče je zatekla osmoro stranih državljana bez putnih isprava, u autobusu koji je saobraćao na liniji Bujanovac-Beograd.

Svi oni dovedeni su u prostorije Policijske uprave Smederevo, kako bi se obavio postupak njihove identifikacije.

- Utvrđeno je da su među ovim azilantima trojica državljani Palestine, stari 35, 37 i 40 godina, dok su dvoje supružnici iz Iraka, stari 30 i 33 godine. Sa njima je bilo i troje državljana Sirije, muškarac od 34 godine i brat i sestra starosti 17 i 30 godina – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

Državljanki Sirije je, zbog iscrpljenosti, ukazana medicinska pomoć u službi Hitne pomoći Zdravstvenog centra "Sveti Luka" u Smederevu. Nakon toga, ona je prevezena u urgentni blok odakle je, nakon opservacije i poboljšanog zdravstvenog stanja, puštena.

- Pošto su svi stranci izrazili nameru da traže azil u Republici Srbiji, izdate su im odgovarajuće potvrde, uz koje su upućeni u Centar za azilante u Banji Koviljači, u koji su dužni da se jave u roku od 72 sata - rekli su u smederevskoj policiji.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    16. maj 2013 | 11:40

    Samo ih vi pustajte u Srbiju...na kraju ce i oni da traze svoj deo teritorije i cela Srbija ce biti etnicki ociscena....

  • Xena

    16. maj 2013 | 12:50

    Nakotiće se ko zečevi za par godina i eto ga problem što je navela Marina..

  • dejan

    16. maj 2013 | 14:12

    Ljudi probudite se.Ovo vreme je ,jedno novo vreme .Vise se ne zivi u zatvorenoj kutiji .Sve se mora pomjesati kako bi corba ispala dobra.Sifra Vegeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA