USTANAK U STOKHOLMU: Imigranti napadaju policijske stanice, bukti 90 požara!

Grupe mladića izvršile su napade na lokalne policijske stanice u 15 predgrađa Stokoholma u kojima žive imigranti. Predstavnik policije Kjel Lindgren je kazao da je rano jutros zapaljeno najmanje 30 automobila u zapadnom i južnom delu Stokholma

  • 5

Grupe mladića izvršile su napade na lokalne policijske stanice u 15 predgrađa Stokoholma u kojima žive imigranti, u talasu nereda koji četvrtu noć zaredom potresaju švedsku prestonicu - posle incidenta 13. maja u kojem je policajac ubio jednog muškarca.

Vatrogasna služba je saopštila da je intervenisala u slučaju 90 različitih požara tokom noći, koje su većinom izazvali izgrednici, preneo je AFP. U neredima tokom noći zapaljen je jedan restoran, više od 30 automobila i povređena su trojica policajaca. Predstavnik policije Kjel Lindgren je kazao da je rano jutros zapaljeno najmanje 30 automobila u zapadnom i južnom delu Stokholma.

Vatrogasci su rekli da nikada do sada nisu videli toliko požara koji besne u isto vreme, naveo je AP.

Mladi izgrednici su u južnom delu Stokholma, Skogasu, zapalili jedan restoran. Lindgren je kazao da je jedna 16-godišnjakinja nakratko bila privedena pod sumnjom da se priprema da podmetne jedan požar, ali je kasnije poslata kući.

Neredi u Stokholmu počeli su u nedelju kao reakcija na incident od 13. maja, kada je policajac u predgrađu Husbi ubio jednog 69-godišnjaka koji je vitlao nožem u severozapadnom predgrađu prestonice. Husbi je jedan od nekoliko stambenih blokova u zapadnom Stokholmu, u kojima žive većinom imigranti.

Švedska je poslednjih godina bila jedna od najboljih destinacija u Evropi za imigrante, kada je reč o njihovom broju i u odnosu na njenu veličinu. Ovo nije prvi put da su u ovoj skandinavskoj zemlji zabeleženi neredi među imigrantima.

Oko 100 mladih je bacalo cigle, podmetalo požare i napadalo lokalnu policijsku stanicu dve noći 2010, u predgrađu Rinkebi, gde većinsko stanovništvo, takođe, čine imigranti.

Godine 2008. stotine mladih protestovalo je protiv policije u Malmeu na jugu Švedske zbog zatvaranja jednog islamskog kulturnog centra u predgrađu Rosengard, u kome se nalazi džamija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    23. maj 2013 | 17:03

    Џабе Швеђанима и стандард и висок ниво толеранције и разумевања, када наспрам имају муслиманске дивљаке. Депортација у домовину или по избору у "демократију" неке од 40-ак муслиманских земаља, где ће одмах добити сва жељена права која немају у Шведској.

  • anti antifa

    23. maj 2013 | 17:28

    Zabole me

  • Niki

    23. maj 2013 | 20:24

    To je rasna diskriminacija, treba pod hitno pokrenuti pitanje u UN, i da se odobri strana vojna intervencija i to iz africkih zemalja i sa bliskog istoka. Treba im tako, vraca de polako svima za ono sto ucinili na nasim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA