PODRŠKA IZ VRHA: Split prajd, gradonačelnik na čelu

Splitski gradonačelnik, koji je kao kandidat SDP-a pobedio na nedavnim lokalnim izborima, nedavno je izjavio da će pružati podršku LGBT zajednici tokom svog mandata, te da će "uvek biti na strani slabijih"

  • 8

U Splitu se održava Parada ponosa. Na čelu povorke biće gradonačelnik Splita Ivo Bladasar koji će se obratiti okupljenima.

Splitski gradonačelnik, koji je kao kandidat SDP-a pobedio na nedavnim lokalnim izborima, nedavno je izjavio da će pružati podršku LGBT zajednici tokom svog mandata, te da će "uvek biti na strani slabijih".

Sanja Juras, koordinatorka Lezbejske grupe Kontra, kaže da će "Split prajdu", pored gradonačelnika, prisustvovati i pojedini predstavnici hrvatske vlade.

- Postoje najave da će Prajdu prisustvovati ministarka spoljnih poslova i ministar unutrašnjih poslova. Biće podignuta i zastava na pjaci, na mestu gde je inače gradska zastava – ona će biti skinuta i biće postavljena u znak podrške i zaštite ljudskih prava LGBT osoba, zastava duginih boja - najavljuje Sanja Juras.

Prema njenim rečima, grad Split je najavio i podršku za druge inicijative za zaštitu ljudskih prava LGBT osoba i promovisanja ravnopravnosti, kao što je osnivanje prvog LGBT kulturno-društvenog centra u ovom delu Hrvatske.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. jun 2013 | 08:36

    Hrvati nemojte ovo dozvoliti.

  • Desko

    8. jun 2013 | 08:52

    Eto političari na sta su spremni da bi dohvatili vlast i fotelju... Strašno

  • Perkonx

    8. jun 2013 | 10:28

    Bog zna sta on stvarno misli o svemu tome, ali je svestan da je LGBT lobi jedan od najjacih u svetu i da ce daleko dogurati ako ih bude promovisao. Svidjalo nam se ili ne, ali oni su na ovakav ili onakav nacin ispunili poprilicno dosta od zacrtanih ciljeva. Ostaje nam jedino ako budemo zivi za jedno pedesetak godina videti posledice od ovog sada pardon "preseravanja".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA