PREPORUKA IZ LAGUNE: Tajne srpskog džet-seta (FOTO)

Haled Hoseini i dalje drži neprikosnoveno prvo mesto na listi najprodavanijih izdanja poznate beogradske izdavačke kuće koja predlaže neobični roman Di Šulman o nemogućoj ljubavi i popularno štivo "Tajne srpskog džet-seta Aleksandra Saše Ignjatovića

  • 0

Pored "Knjige o muzici", Davida Alhbaharija i Žarka Radakovića o bendovima koji su po njima menjali muzičku istoriju, "Laguna" ove nedelje predlaže i intrigantne priče o srpskom džet-setu iz pera Aleksandra Saše Ignjatovića, kao i neobični roman književnice Di Šulman o ljubavi gladijatora i devojke iz 21. veka.

Aleksandar Saša Ignjatović

Tajne srpskog džet-seta

Zbirka šokantnih priča koja je žestoko uzdrmala srpsku javnost "Tajne srpskog džet-seta" objavljena je u tri dela između 2008. i 2010. godine.

Izdavačka kuća "Laguna" prvi put je objedinila sve tri knjige u jednu. Naslov prodat svojevremeno u 200.000 primeraka predstavlja žestoke i intrigantne priče o glamuroznom svetu srpskog džet-seta u kojima su protagonisti sportisti, televizijske zvezde, sponzoruše, političari, glumci, pevači, tajkuni i mnogi drugi…

Prema rečima Isidore Bjelice, oni suptilniji čitaoci u ovim igrama stvarnosti i mašte, javnog i skrivenog, pronaći će mnogo više od pukog razotkrivanja tajni. Shvatiće da je ova knjiga najbolji i najverniji opis vremena u kome živimo, a da Ignjatovića s pravom nazivaju srpskim Kapotijem.

Di Šulman

Groznica

Pripremite se za uzbudljivu, romantičnu i pustolovnu priču od koje će vam porasti puls.

Šulmanova vešto gradi priču o neustrašivom rimskom gladijatoru iz 152. godine i nepromišljenoj devojci iz dvadeset prvog veka, koje spaja tajanstveni virus.

Setos Leont je gladijator, koji očarava publiku svojim umećem, ali neočekivano biva ranjen i dospeva na ivicu smrti... S druge strane, Eva je izuzetna devojka, koja stalno nešto brlja. Upisuje se u školu za darovitu decu i pokušava da počne život iz početka, ali jedan trenutak u laboratoriji dovešće do užasavajućih posledica.

Evu i Setosa spaja čudesna karika, koja ih takođe može razdvojiti – jer je njihova groznica neizlečiva, a ljubav je zbog toga smrtonosna. Saznajte može li ljubav preživeti sudar dva sveta, sudar koji dovodi u pitanje opstanak samog vremena?

David Albahari, Žarko Radaković

Knjiga o muzici

Uvid u muziku bendova, koji su menjali muzičku istoriju

Jedinstvena i neobična "Knjiga o muzici", pisana u četiri ruke, naizmenično, nudi čitaocu uvid u muziku pojedinih poznatih savremenih muzičara i grupa i stoga predstavlja specifičan žanr na razmeđi između muzičkih ogleda i zbirke priča, zapravo umetnički uobličenih utisaka o „svirkama“ ili albumima koji su za autore ove knjige bili svojevrstan izbor po srodnosti.

Albaharijeva i Radakovićeva fina anatomija pojedinih osobenih savremenih muzičkih tokova i stanja duhova, vremena, raspoloženja, sopstvenih doživljaja i koncerata na koje su odlazili zajedno ili svako za sebe - prerasta, što dalje odmičemo u čitanju, u niz osobenih proznih nokturna, pružajući čitaocu nesvakidašnji utisak da uživa u zapisima koji su uvek na granici muzičkih eseja i proznih minijatura.

Lista najprodavanijih Laguninih izdanja:

1. Haled Hoseini: "A planine odjeknuše"

2. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

3. Vladimir Arsenijević: "Let"

4. Samanta Jang: "Dablin strit"

5. Luka Mičeta: "Povratak kralja"

6. Ridiger Dalke i Torvald Detlefsen: "Bolest kao put"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Lirijina tajna"

8. Uroš Petrović: "Deca Bestragije"

9. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

10. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA