U dve saobraćajke povređeno 50 berača višanja! (FOTO)

U prokupačkom Urgentnom centru zbrinuto je 16 povređenih, a ostali su prošli sa lakim telesnim povredama

  • 1

Tokom ranih jutarnjih sati  u dve odvojene saobraćajne nezgode u prokupačkim selima Resinac i Velika Plana, povređeno je 50 berača višanja.

Obe nesreće desile su se kada su se prevrnuli traktori koji su u prikolicama prevozili berače višanja. Većina povređenih je iz Vlasotinca, Vladičinog Hana i Donje Lakošnice kod Leskovca i uglavnom su u rodbinskim vezama. Među njima ima i dece.

Tako je zbog preloma nadlaktice ruke i teških telesnih povreda, M. A. (13) iz Vlasotinca nakon ukazane pomoći, prevezena  sanitetom na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu.  Kako saznajemo u prokupačkom Urgentnom centru, 16 povređenih je zbrinuto, a ostali su prošli sa lakim telesnim povredama.

Dragan Antić (42) iz Vlasotinca koji je prošao sa lakšim povredama, kaže da se nesreća u Resincu desila na uzbrdici nakon što se prva prikolica iznenada otkačila od traktora.

- Bile su dve zakačene prikolice jedna za drugu. Na jednoj uzbrdici otkačila se prva prikolica i krenuli smo nazad, bez ikakve kontrole. Izleteli smo sa puta i svi završili na zemlji sa povredama. U prikolici je bilo oko 17 odraslih i petoro dece - objašnjava Dragan, i napominje da je prava sreća i čudo kako niko nije nastradao jer je sumanuta prikolica velikom brzinom bez ikakve kontrole krenula nizbrdo.

U sezoni branja višanja u Toplici, retko se poštuju saobraćajni propisi, iako policija uporno apeluje na oprez. Ipak, nikada ranije se nije desila nesreća sa ovolikim brojem povređenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    4. jul 2013 | 17:22

    Nije Velika nego Mala Plana, takodje nije Lakosnica nego Lokošnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA