SRPSKI GEJ AKTIVISTI: Bravo Budva, vidimo se u Podgorici

"Beograd Prajd" pozdravio održavanje današnje Parade ponosa u Crnoj Gori i saopštio da ona treba da bude shvaćena kao generalna proba Parade ponosa u Podgorici koja je najavljena za 27. oktobar

  • 13

"Beograd Prajd" pozdravio je održavanje današnje Parade ponosa u Budvi i smatra da ona može biti od strateške važnosti za razvoj LGBT prava u Crnoj Gori.

Oni kažu da je protest kojim je LGBT Forum Progres želeo da ukaže na nepovoljan položaj LGBT zajednice u Crnoj Gori održan u skladu sa politikama civilnog društva: legalno, nenasilno, uz poštvovanje i uvažavanje razlika.

- Međutim, druga strana je, takođe, pokazala svoje lice. Kršeći ne samo zakon već i osnovna načela etike, grupa huligana napala je kolonu Parade ponosa u Budvi. Još više zabrinjava činjenica da su se njima pridružili i građani koji su, takođe, kamenovali i vodom polivali učesnike Parade - navodi se u saopštenju, i dodaje:

"Ovo ukazuje da pored postojanja tzv. političke volje koja se ogleda u deklarativnoj podršci crnogorskih vlasti, ista mora da permanento radi na promeni sistema vrednosti društva u kome je javno iskazivanje nasilja moguće. Građani i građanke mogu da se ne slažu sa organizovanjem Parade ponosa u Budvi, ali ne smeju da svojim delovanjem uskraćuju ta prava drugima, niti da direktno ugrožavaju život učesnicima iste."

Na kraju saopštenja se kaže da Parada ponosa u Budvi treba da bude shvaćena kao generalna proba Parade ponosa u Podgorici koja je najavljena za 27.oktobar, a čiji će ishod "nedvosmisleno pokazati kako se crnogroska država, vlast, institucije i političari zaista odnose prema svojim građanima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šumadinac

    24. jul 2013 | 16:31

    ovi su stvarno ludi ko im brani da uživaju u svojoj nastranosti samo me interesuje ko ih gura da provociraju i maltretiraju normalan svet

  • русија

    24. jul 2013 | 16:49

    зло велико

  • v z

    24. jul 2013 | 20:42

    Marija ne bih se ja u to kladio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA