Mormoni poklonili 82.000 $ za vodovod!

Američka Crkva Isusa Hrista, poznatija kao Mormonska, finansira gradnju 1.180 metara vodovoda za naselje Majur kod Velikog Gradišta

  • 7

U Velikom Gradištu danas je potpisan ugovor o saradnji na realizaciji humanitarnog projekta za unapređenje vodosnabdevanja, koji će se sprovoditi do kraja 2014. godine.

Ugovor su potpisali predstavnici američke Crkve Isusa Hrista, opštine Veliko Gradište i javnog preduzeća Direkcija za izgradnju.

Reč je o projektu kojim će se obezbediti materijal za montiranje vodovodne linije od postojeće vodovodne mreže u Velikom Gradištu do naselja Majur.

- Ukupno će se montirati 1.180 metara vodovodnih cevi, što će omogućiti dotok vode žiteljima Majura, od razvodnog čvora u Ulici albanske spomenice, gde se nalazi primarna vodovodna mreža za ovo naselje, uključujući i ulice Grobljansku i Žike Popovića, pa sve do raskrsnice sa Svetosavskom ulicom – kažu u Opštinskoj upravi Veliko Gradište.

Crkva Isusa Hrista donirala je deo sredstava u iznosu od 82.000 dolara, dok će opština i JP Direkcija za izgradnju obezbediti preostalu sumu, neophodne dozvole, montažu i nadzor nad projektom. Planira se da se svi radovi završe do kraja 2014. godine, a da voda do korisnika poteče najmanje šest meseci pre datuma završetka.

Američka Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, poznata je kao Mormonska crkva, po Mormonskoj knjizi u koju veruju njeni sledbenici. Ovu crkvu osnovao je 1830. godine prorok Džozef Smit i danas joj je sedište u Solt Lejk Sitiju, u američkoj saveznoj državi Nevada. Procenjuje se da Crkva Isusa Hrista danas u svetu ima oko 20 miliona sledbenika.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hanover

    8. avgust 2013 | 15:26

    Mormoni???a gde su mrmoti da finansiraju koridor 10?

  • Rt

    8. avgust 2013 | 15:12

    Pardon, Nevada ili Juta? Ahahahah. Pa ovo je neozbiljno!

  • kacerac

    8. avgust 2013 | 15:20

    Crkva je jedna Sveta saborna apostolska crkva toj.pravoslavna a ovo su sve posle sekte koje sebe nazivaju nekakvom crkvom a mnoge od njih su ovde na zapadu i zabranjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA