Biljana Srbljanović uhvaćena sa kokainom, preti joj 3 godine robije!

Beogradska policija podnela krivičnu prijavu protiv poznate spisateljice zbog krivičnog dela neovlašćenog držanja opojnih droga

  • 36

Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone!

Protiv nje MUP je podneo krivičnu prijavu, a zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga, pa joj preti  kazna zatvora i do tri godine, piše "Alo"

Srbljanovićeva je, prema policijskom zapisniku, dva puta kupila kokain, i to, kako je objasnila, svaki put koristeći poseban broj telefona koji je isključivo koristila za kupovinu droge. Prvi put je kupila "beli prah" 1. decembra 2011. godine u blizini jedne zgrade na Dorćolu u kojoj stanuje kada je u Beogradu.

Četiri dana ranije na isti način Srbljanovićeva pazarila od istog dilera. Prilikom saslušanja u policiji, ona je potvrdila da je u dva navrata kupila kokain, nešto manje od dva grama i to je detaljno opisala.

„Prvog decembra 2011. negde oko 18 časova sam poslala poruku Šonetu u kojoj sam ga pitala da li je u gradu, a on me je odmah pozvao, pa smo se dogovorili da me on nazove kada bude došao blizu moje zgrade. Nakon dvadesetak minuta Šone mi je poslao poruku: ‚Ovde sam‘ ili ‚Tu sam‘, nakon čega sam ja sišla iz svog stana, tačnije ispred svog ulaza, gde sam videla Šoneta, koji je stajao između kontejnera i mog ulaza. Pošto sam mu prišla, malo smo popričali, nakon čega me je Šone pitao „koliko“, na šta sam mu rekla „jedan“, pa mi je on iz svoje ruke dao jedan PVC paketić sa kokainom, a ja njemu ponovo 60 evra. Taj paketić sam stavila u svoj desni džep pantalona. Nakon toga Šone je otišao u pravcu svog vozila, a ja sam krenula u obližnji frizerski salon. Ubrzo zatim prišli su mi policijski službenici, koji su kod mene u desnom džepu pronašli jedan PVC paketić sa kokainom“, stoji u izjavi Biljane Srbljanović.

Ona je rekla i da je prvi put od njega kupila kokain 25. novembra iste godine i da joj je Šoneta preporučio poznanik. Tom prilikom ga je detaljno opisala policiji i dala im podatke o njegovim kontakt telefonima. Međutim, iako je u policiji priznala da je kupila drogu, kod istražnog sudije 7. februara branila se ćutanjem.

Inače, ovaj diler je uhapšen tek 16. januara ove godine, i to tako što ga je sa „nesumnjivom sigurnošću“ prepoznala trećeokrivljena u ovom postupku, izvesna Aleksandra T., koja je od njega takođe kupovala drogu, saznaje „Alo!“. Za krivično delo za koje se Biljana Srbljanović tereti zaprećena je novčana ili kazna zatvora do tri godine. Dramski pisac Biljana Srbljanović bila je kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda, a udata je za bivšeg francuskog ambasadora u Beogradu Gabrijela Kelera, sada ambasadora u Azerbejdžanu.

Juče je na tviteru Biljana Srbljanović branila Anđelinu Džoli od hrvatske spisateljice Vedrane Rudan, koja je holivudsku divu u svom tekstu nazvala "anoreksičnom bivšom narkomankom". Srbljanovićeva je usput konstatovala i da Anđelina "nije snimila film o silovanju, to ne bi izbrisalo silovanja iz naše(srpske) ratne prošlosti"

(Telegraf.rs/Izvor:Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOGGY

    21. februar 2012 | 20:18

    Predlažem da LDP promeni ime u LSD

  • Mungos-BG

    22. februar 2012 | 10:22

    Ako je počinila krivično delo - ZATVOR BRE! A kako je reč o javnoj ličnosti maximalna kazna za to delo...

  • Biljana Srbljanović » Medijski napad na Biljanu Srbljanović

    24. februar 2012 | 13:19

    [...] napad na Biljanu Srbljanović besramni je primer kako se država igra sa životima nelojalnih građana, iz koga izbija provincija [...]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA