NIŠ: Pukao sto pred operaciju (FOTO)

Operacioni sto na niškoj ORL klinici bukvalno se prelomio na dve polovine, pošto su na njemu prethodno završene tri operacije, a odmah potom i usledile pripreme za sledeći operativni zahvat

  • 6

Na Klinici za uho, grlo i nos (ORL klinici) u Nišu polomio se sto na kome se izvode operacije, i to u vreme kada su u toku bile pripreme za još jednu intervenciju.

Doktor Dušan Milisavljević, specijalista ORL medicine koji radi na ovoj klinici, rekao je Tanjugu da je sto pukao i bukvalno se prelomio na dve polovine, pošto su na njemu prethodno završene tri operacije i trajale pripreme za sledeći operativni zahvat.

- Prava je sreća da na stolu nije bilo pacijenta, jer bi ishod mogao da bude i fatalan. Mi smo brzo odreagovali, aparat za anesteziju prebacili u drugu salu i sledeću intervenciju završili na drugom stolu - rekao je Milisavljević, koji je i Predsednik odbora za zdravstvo Skupštine Srbije. On je istakao da na klinici trenutno funkcioniše samo jedan aparat za anesteziju, jer su preostala dva u kvaru.

Prema njegovim rečima, sto koji je polomljen biće dat na popravku, ako je to uopšte moguće učiniti.

- Ono što je trenutno najbitnije je da ORL klinika u Nišu trenutno ima samo jednu salu za operacije, što je veliki rizik. Ako bi u toku operacije stigao hitan slučaj, mi ne bi mogli da ga primimo - rekao je Milisavljević.

Na ORL klinici svakodnevno se radi u proseku pet operacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    28. oktobar 2013 | 19:57

    Neko dovatio med.sestru

  • Docc

    28. oktobar 2013 | 21:40

    Operacioni sto nije uslov za paniku. Nebriga i bahato ponasanje je osnov stanja. Privatni biznis takodje. Inace ovaj sto je na elektricni pogon i u Nisu postoji "Elektromedicina" ciji serviseri to mogu da dovedu u funkcionalno stanje za 30 min. Ovo je inace standardni nacin "ucene" Ministarstva zdravlja i dok su nacelnici sluzbi i direktori indiferentni na stanje u bolnicama stanje se nece popraviti. Ispastace pacijenti...

  • Kum

    28. oktobar 2013 | 19:18

    Dok je mama radila bili su bolji uslovi. Kako su deca počela da se igraju sve propada.Jedino kumovi ako ne povade stvar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA