Hotel u Budvi garancija za Šarićev kredit!

Papire o podizanju nekoliko kredita u iznosu od 15 miliona evra, čija je vrednost višestruko veća od imovine hotela, potpisali su direktor "Mat company" Jovica Lončar, direktor "Trecoma" Jovan Ristić i Jelica Petričevic, kao i Predrag Drecun u ime "Prve banke"

  • 0

Luksuzni hotel "Max prestige" u Budvi poslužio je kao zalog za milionski kredit optuženom za šverc kokaina Darku Šariću i ubijenom kotorskom biznismenu Draganu Dudiću-Fricu, koji je bio osumnjičen da je deo istog kriminalnog lanca.

Kako prenose današnje "Vijesti", njihove firme, koje su formalno vodile druge osobe, podigle su, garantujući imovinom hotela, 15 miliona evra kredita kod "Prve banke". Papire o podizanju nekoliko kredita, čija je vrednost višestruko veća od imovine hotela, potpisali su direktor "Mat company" Jovica Lončar, direktor "Trecoma" Jovan Ristić i Jelica Petričevic i Predrag Drecun u ime "Prve banke".

Lončar se nalazi u pritvoru, a protiv njega se pred crnogorskim sudovima vodi proces u kome se tereti za pranje novca stečenog prodajom droge. "Vijesti" navode da se firma "Max prestige" formalno vodi na Bojana Stanojkovića, koji je uhapšen i optužen u Srbiji, kao jedan od najpoverljivijih ljudi odbeglog Šarića.

Dodaje se da je firmu "Trecom" osnovao kontroverzni biznismen Radoljub Radulović, koji je u Srbiji optužen da je, zajedno sa Šarićem, učestvovao u međunarodnom švercu kokaina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA