CG: Državljanin Srbije izručen HR

Državljanina Srbije Miladina Verču (47) iz Sombora crnogorska policija izručila je hrvatskoj, jer je za njim bila raspisana poternica zagrebačkog Interpola zbog šverca narkotika

  • 2

Crnogorska policija izručila hrvatskim kolegama državljanina Srbije za kojim je bila raspisana poternica zagrebačkog Interpola zbog šverca narkotika.

Uprava policije Crne Gore je navela da je međunarodna poternica za Miladinom Verčom (47) iz Sombora raspisana na zahtev hrvatskih pravosudnih organa, koji su ga osudili na četvorogodišnju zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge.

- Verč je osuđen na tu kaznu zatvora, jer je u periodu od 1. januara do 5. jula 2007. godine u Hrvatskoj, Srbiji i Peruu, zajedno sa još nekoliko lica, krijumčario kokain na međunarodnom nivou, na način što je zajedno sa saučesnicima finansirao i organizovao mrežu preprodavaca, kurira i dilera droge - saopštila je crnogorska policija.

Podseća se da granična policija u Bijelom Polju 13. juna ove godine uhapsila Verča, na osnovu poternice Interpola Zagreb.

- Viši sud u Bijelom Polju potom mu je odredio ekstradicioni pritvor do izručenja državi koja ga je potraživala - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stop drogi!

    6. novembar 2013 | 20:48

    Pošto su narkotici u pitanju, nije mi baš i nešto žao!

  • TODE

    6. novembar 2013 | 23:40

    Ma šta ima cg da izručuje naše gradjane?! Šta treba sad da kad dodje Milo Djukanović u Bg da ga uhapsimo i izručimo Italiji! To su cg kompleksi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA