Misterija uklete vile Ante Pavelića! (FOTO) (VIDEO)

Tokom Drugog svetskog rata Vila Rebar je bila rezidencija Pavelića u kojoj su se decenijama kasnije dešavale razne misteriozne nesreće

  • 4

Nekoliko događaja iz burne istorije Vile Rebar bili su povod za priče o prokletstvu ovog zagrebačkog zdanja. Postavlja se pitanje da li su mreže tunela ispod vile za koje niko ne zna dokle dosežu, zagonetni požari i stradanja pojedinih osoba zapravo zla karma Vile ili se ipak radi samo o koincidenciji.

Na njenom mesto nekada se nalazio lovčki lub, a onda je Grad Zagreb odlučio da napravi vilu s teniskim igralištem 1932. godine i nakon toga se mnogo puta vršila njena prenamena.

Tokom Drugog svetskog rata ovo je bila rezidencija Anta Pavelića, koji je naložio izgradnju skloništa i bunkera s kojima je bila povezana uskim podzemnim prolazima za evakuaciju. Jedan od tunela je zazidan i ostala je misterija da li se urušio u zemljotresu ili se u njemu čuva Pavelićevo blago.

Nakon što je Pavelić napustio Vilu, ona je neko vreme ostala prazna, a zatim je pretvorena u dečije odmaralište i planinarski dom, da bi kasnije postala ekskluzivni hotel, a potom i disko klub.

Kasnih šezdesetih, u Vili Rebar dogodila se poznata sportska tragedija, kada se u njoj održavala pobeda polufinalne utakmice Kupa velesajamskih gradova između Dinama i Ajntrehta. Tadašnja fudbalska zvezda doživela je kraj svoje karijere, nakon velikog pijanstva usled kog je pao sa terase na glavu.

1979. godine desio se veliki požar koji je zahvatio gotovo čitavu vilu, a sumnjalo se da je vatru izazvao konobar piroman, koji je radio u restoranu.

Nerazjašnjene okolnosti koje prate ovo zdanje učinile su da ga nazivaju "ukletim".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    23. novembar 2013 | 01:23

    nadam se da ga demoni muce i kidaju dusu u ovakvim istim hodnicima pakla iz koga ne moze da pobegne!!!, zbog krvlju prolivenu i suzu isplakanu svakog deteta koju su ustase njegove a i on sam zverski ubijali!!! zivela srbija zivela sloboda i pravda!!! Boze pomozi

  • cica Draza

    23. novembar 2013 | 13:53

    Zar nisu sve ustashe uklete.

  • RH

    23. novembar 2013 | 10:12

    To je ništa drugo nego nedovoljno iskorištena turistička atrakcija velikog potencijala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA