Crna Gora izručuje Delibašića Srbiji!

- Ovakva odluka je veoma diskutabilna. Protiv Delibašića se u Crnoj Gori vodi postupak za ubistvo u Budvi i s obzirom na tu činjenicu ne znam kako je moguće da su se stekle pretpostavke za njegovo izručenje - rekao je Vuksanović, advokat Delibašića

  • 3

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje o izručenju Beograđanina Miloša Delibašića (29) Srbiji zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića (39), u Beogradu 29. aprila, izjavio je Delibašićev advokat Miloš Vuksanović.

Vuksanović je rekao da je Viši sud utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Delibašića.

- Ovakva odluka je veoma diskutabilna. Protiv Delibašića se u Crnoj Gori vodi postupak za ubistvo u Budvi i s obzirom na tu činjenicu ne znam kako je moguće da su se stekle pretpostavke za njegovo izručenje - rekao je Vuksanović, preneli su podgorički mediji.

On tvrdi da osoba za kojom je raspisana poternica, a za Delibašićem je Srbija raspisala poternicu, ne može biti izručena, odnosno sa ekstradicijom se mora sačekati dok se protiv te osobe ne okonča krivični postupak započet u Crnoj Gori.

- S obzirom na to da istraga za to ubistvo još traje nije mi jasna ovakva odluka Višeg suda - rekao je Vuskavnović podgoričkom portalu Analitika.

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića (29) iz Pančeva, koji je likvidiran u Budvi 2. jula.

Nakon saslušanja na teret mu je stavljeno samo nedozvoljeno držanje oružja zbog pištolja za koji nije imao dozvolu a koji su inspektori pronašli kod njega prilikom hapšenja. Delibašiću je potom određen pritvor, a u Osnovnom sudu u Kotoru on je 30. septembra osuđen na tri meseca zatvora. U međuvremenu iz Beograda je stigao zahtev za njegovo izručenje zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bojovića, pa mu je nakon isteka zatvorske kazne pritvor produžen.

Crnogorska policija 30. oktobra, posle gotovo četiri meseca istrage, podnela je krivičnu prijavu protiv osumnjičenih za ubistvo Vidakovića, a Delibašić je okrivljen da je učestvovao u organizaciji zločina i da je bio logistička podrška ubicama - Beograđanima Milošu Vojinoviću (26) i Slaviši Novakoviću (33). Delibašić je, međutim, zameniku višeg tužioca u Podgorici Željku Tomkoviću kazao da nema nikakve veze sa ovim zločinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa pametan čovek

    30. novembar 2013 | 18:26

    U Srbiji su na slobodu puštene zveri iz dreničke grupe, verovatno će i ovaj "očas posla" na slobodu.

  • nikola

    30. novembar 2013 | 19:47

    Dodji kod čika Luke....

  • WW

    30. novembar 2013 | 20:41

    Mnogo su se pustilibl u promet ovi Milosi i ostali,zaboravili da kad krenes u rat iskopas prvo dve rupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA