Još četiri presude protiv banaka

Još četiri klijenta odnela su pobedu u sporu sa bankama. Jedan zbog obračunate kamate po višem kursu, a troje zbog jednostranog podizanja kamata na kredite indeksirane u švajcarskim francima, javlja RTS.

  • 2

Posle prve presude u korist jednog klijenta u sporu s bankom u Srbiji, koja je jednostrano izmenila ugovornu klauzulu, doneta su još četiri rešenja, saznaje RTS.

Kako se precizira, jedan klijent spor dobio zbog obračuna kamate po višem kursu, a troje klijenata dobili su spor protiv banaka zbog jednostranog podizanja kamata na kredite indeksirane u švajcarskim francima.

Podsetimo, prvi osnovni sud u Beogradu presudio je juče u korist klijenta, a protiv jedne poslovne banke koja mu je odobrila kredit u švajcarskim francima. Obrazloženje presude oslanja se na jednostrano povećanje kamata i kursnih razlika koje su dovele do nemogućnosti vraćanja pozajmice.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    19. decembar 2013 | 23:34

    To je zlo ove zemlje banke nas porobise...

  • Miodrag Petrovic

    26. decembar 2013 | 10:46

    Citajuci tekst o tuzenim bankama, pozeleo sam da uradim isto.Da tuzim banku..Uzeo sam stambeni kredit od 25.000 eura u junu 2007, i treba da vratim 41.800 svajcaraca sa obracunatom kamatom .Do sada sam vratio oko 23.500 svajcaraca znaci dugujem jos oko 18.300 svajcaraca Po njihovom obracunu ja dugujem jos oko 27.500 svajcaraca.KAKO ? Mozete li mi pomoci ? Dovoljno je da mi neko, ili VI prosledi neki kontakt ,telefon, adresu ili agenciju koja radi te stvari.Bio bih vam veoma zahvalan.Ocekujem odgovor i zahvaljujem se unapred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA