Pijanom žandarmu koji je pregazio biciklistu pritvor do mesec dana!

Pripadniku kraljevačke žandarmerije Borisu T. (39), koji je "audijem 80" naleteo na biciklistu Tihomira S. (64) iz Tekije i usmrtio ga na mestu, određen je pritvor do mesec dana

  • 2

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević odredio je pritvor do mesec dana pripadniku kraljevačke žandarmerije Borisu T. (39), koji je "audijem 80" naleteo na biciklistu Tihomira S. (64) iz Tekije i usmrtio ga na mestu.

Paraćinska policija je žandarmu odredila zadržavanje do 48 sati odmah nakon saobraćajke koja se dogodila 19. decembra oko 20.50, a na saslušanje je priveden 21. decembra.

Mada je na lice mesta izašlo paraćinsko Osnovno tužilaštvo, s obzirom na smrtnu posledicu, predmet je preuzelo Više tužilaštvo u Jagodini, pa je žandarma saslušala zamenica višeg tužioca Mirjana Stanojlović, a sudija je doneo rešenje o pritvoru na njen predlog.

Stanojlovićeva je rekla da očekuje da stigne rezultat obdukcije i nalaz prisustva alkohola u krvi okrivljenog vozača, te da su naložene sve potrebne mere kako bi se utvrdio uzrok saobraćajne nezgode.

Kako Telegraf saznaje, "audi" se kretao velikom brzinom Nemanjinom ulicom pre nego što je oborio biciklstu, a udar je bio stravičan. Policija i Služba hitne medicinske pomoći došli su odmah, ali biciklisti nije bilo pomoći. Bio je već mrtav. Prema nezvaničnim saznanjima, žandarm je bio pijan i imao je preko dva promila alkohola u krvi!

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    23. decembar 2013 | 15:53

    Nama nisu potrebni ni ratovi, ni ovk, ni bombardovanja, ni zemljotresi, ni velike nesrece. Mi imamo zandarmeriju i zandarme.

  • Nikola

    23. decembar 2013 | 19:26

    Dzaba lepite negativne komentare, ostaje to da ste bahate, neobrazovane, kursadzije i samozivni pacenici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA