MIŠKOVIĆ: Ostajem u Srbiji, jer nisam kriv

Vlasnik "Delte" je nastavio da negira optužbe koje mu se stavljaju na teret, dodajući u Specijalnom sudu da je pasoš njegovo osnovno sredstvo za rad

  • 5

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pozvao je predsednika Srbije, Vladu i celo srpsko pravosuđe da ga zaštite i obezbede mu pretpostavku nevinosti.

Mišković je u Specijalnom sudu rekao da je pasoš njegovo osnovno sredstvo za rad i dodao da je podignuta medijska hajka pošto mu je sud nedavno privremeno vratio pasoš radi puta u London.

- Svi koji plate kauciju i dobiju pasoš imaju pravo na normalan rad, a sa mnom to nije slučaj. Moja zgrada "Delta hodlinga" se snima, snima se ko ulazi - rekao je Mišković.

On je kazao da ima problema s bankama i poslovnim partnerima.

Požalio se i na blokirana sredstva u fimama i pozvao sud da reši to pitanje.

- Blokirali ste mi ličnu imovinu od 45 miliona evra, a šteta za koju se teretim iznosi 16,5 miliona evra. Blokirane su i firme koje nemaju veze s ovim, ne možemo da isplatimo plate radnicima, prebacujemo ih... Molim vas, nemojte to da radite - rekao je Mišković.

Rekao je da u London nije putovao zbog sebe, već zbog posla i 8.000 zaposlenih u "Delta holdingu". Prethodno je predsednik sudskog veća Vladimir Vučinić konstatovao da se Mišković vratio sa puta u London.

- O, vi ste tu, vratili ste se, nisam imao prilike da vas vidim - rekao je Vučinić Miškoviću.

Vlasnik "Delte" je nastavio da negira optužbe koje mu se stavljaju na teret u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica i utaja poreza. On detaljno negira i krivično delo poreska utaja za koje je takođe optužen, tvrdeći da mu je to delo kasnije "nakačeno", jer je optužnica za zloupotrebu " tanka", da bi strani ambasadori i njegovi poslovni partneri videli da tu, ipak, ima nečeg.

Nakon izlaganja odbrane, vlasnik "Delta holdinga" će odgovarati na pitanja branilaca, tužilaštva i suda.

Mišković se takođe pozvao i na stavove Vrhovnog kasacionog suda, i Poreske uprave da kada nema kapitalnog dobitka nema ni poreske obaveze i upitao kako onda da se brani i od čega.

Vlasnik najmoćnije kompanije u Srbiji trvrdi da je ceo proces protiv njega šteta za Srbiju, a ne za njega.

- Ne priliči da ja ovde kao najveći privrednik u Srbiji sedim u sudnici i učim poreske zakone, a ne znam ni od čega da se branim - rekao je Mišković.

Mišković je istakao da nema nameru da ode iz Srbije i da nije kriv.

- Ostajem ovde, zato što znam da nisam počinio nikakvo krivično delo i zato što sam nevin - rekao je Mišković i dodao da je je on "taj Miroslav Mišković koji se predao pravosuđu Srbije i koji veruje u pravosuđe Srbije".

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksim

    26. decembar 2013 | 17:00

    Jadan, ugrožen, bedan...... meni naplaćuju porez jer sam bogataš, sa platom od 80.000 dinara.

  • Ljilja

    26. decembar 2013 | 18:54

    Miskovic treba da ima tretman kao i bilo koji gradjanin Srbije.Ali on i njegov tim su pokrenuli ogromnu kampanju, u medijima, diplomatiji, politici, ulazu milione eura u marketing ne bi li ga prikazali kao moravca u jednom odelu, ha, ha, ha

  • Milan2

    26. decembar 2013 | 22:14

    Па где да идеш?То што си радио може само у Србији.А не треба ти много да чекаш јер ће Вучић отићи као и многи пре њега.Србија је земља безнађа и ти то знаш,зато немој да глумиш овом јаду од народа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA