VOLGOGRAD: Broj žrtava povećao se na 33

- Žrtva eksplozije na železničkoj stanici u nedelju preminula je u bolnici u Volgogradu i broj žrtava popeo se na 18 - rekao je portparol ministarstva za vanredne situacije Dmitri Uljanov. U drugoj eksploziji, koja se u ponedeljak dogodila u trolejbusu, poginulo je 15 osoba.

  • 2

Crni bilans. U dva teroristička napada, izvedena u Volgogradu u razmaku manjem od 24 sata, broj žrtava povećao se na 33, pošto je noćas u bolnici preminula jedna ranjena osoba, saopštili su danas ruski zvaničnici.

 

-Žrtva eksplozije na železničkoj stanici u nedelju preminula je u bolnici u Volgogradu i broj žrtava popeo se na 18 - rekao je portparol ministarstva za vanredne situacije Dmitri Uljanov, prenela je agencija AFP.

 

U drugoj eksploziji, koja se u ponedeljak dogodila u trolejbusu, poginulo je 15 osoba.

 

 

U Volgogradskoj oblasti u ponedeljak je proglašena petodnevna žalost, a ruski predsednik Vladimir Putin naložio je nadležnim službama da na viši nivo podignu bezbednosne mere širom zemlje, a posebno u Volgogradu.

 

U gradu Hasavjurt u ruskoj republici Dagestan u ponedeljak uveče eksplodirala je improvizovana eksplozivna naprava, usmrtivši jendog prolaznika i ranivši dvojicu policajaca.

 

Napadi su povećali strahove o bezbednosti uoči otvaranje Olimpijskih igara, 7. februara u ruskom gradu Sočiju.

 

 

Zvanična Moskva zasad nije direktno optužila nijednu grupu za napade u Volgogradu, ali se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi da su ti napadi usledili posle pretnji ekstremista kao što je Doku Umarov, lider islamskih ekstremista sa Severnog Kavkaza. Umarov je pozvao svoje borce da spreče održavanje Olimpijade.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    31. decembar 2013 | 11:25

    Partizanski teroristi novog doba! Bože pomozi nam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA