ODBILI UN: Rusija podržava sirijske vazdušne napade?

Rusija po drugi put u mesec dana sprečava zapadne zemlje da osude sirijski režim za vazdušne napade na najveći sirijski grad Alep

  • 3

Rusija je u sredu blokirala na Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija usvajanje britanskog nacrta saopštenja, u kojem se sirijska vlada osuđuje za napade na sirijski grad Alep, javio je AFP pozivajući se na diplomatske izvore.

Ovo je drugi put u mesec dana da je Rusija sprečila nameru zapadnih zemalja da se sirijski režim osudi za vazdušne napade na najveći sirijski grad, u kojem je poginulo, kako se tvrdi, nekoliko stotina ljudi od 15. decembra.

Nevladine grupe su navele da su na taj grad bacane rakete skad i kasetne bombe i da je poginulo više od 700 ljudi.

Britanija je, navodi AP, uradila nacrt saopštenja za medije u kojem izražava zaprepašćenje zbog napada sirijskih vladinih snaga na civile i prenela ga članicama SB UN u utorak uveče.

Za objavljivanje saopštenja bila je potrebna saglasnost svih članica SB UN, a Rusija je primedbu dala juče, navodeći da iz njega treba da budu izbačeni svi navodi o Alepu.

- Oni su želeli da se usvoji saopštenje, u kojem se osuđuju napadi svih strana uključenih u sirijski sukob - rekao je za AFP neimenovani diplomata u sedištu svetske organizacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    9. januar 2014 | 12:39

    Kakvo licemerje, pa jel tim zapadom sam djavo upravlja?

  • CZBG

    9. januar 2014 | 12:15

    pa čovek je grobar,franjevac,hoće da otruje srpski narod!

  • besha

    9. januar 2014 | 12:05

    Normalno kjafir za kjafira,al doci ce i njima mudzahidi glave...godinama nemogu porazit mudzahide u ceceniji a petljaju se nesto po siriji gamad alkoholicarskA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA