Vreme čitanja: oko 2 min.

Svečano otvorena sportsko-poslovna manifestacija "Novi Sad business run 2024“

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U okviru te poslovne trke koju je organizovalo Udruženje „Alma Mons pro aktiv“ sa brojnim sponzorima, učestvovalo je više od 2.500 zaposlenih, iz oko 150 kompanija koje posluju u Novom Sadu i okolini

  • 0
Milan Đurić, Novi Sad business run 2023 Foto: Promo

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao sportsko-poslovnoj manifestaciji "Novi Sad Business Run 2024" na Petrovaradinskoj tvrđavi. U okviru te poslovne trke koju je organizovalo Udruženje „Alma Mons pro aktiv“ sa brojnim sponzorima, učestovavalo je preko 2.500 zaposlenih, iz oko 150 kompanija koje posluju u Novom Sadu i okolini, a koji su se takmičili u borbi za titulu najbržeg tima i „najfit“ kompanije.

- Kada sam čuo povod i ideju za organizovanje ove manifestacije, najveće ovog tipa u Srbiji, nisam se ni malo dvoumio da se pridružim sugrađanima i posetiocima grada u pešačenju, odnosno trčanju na 5 km duž kružne staze po Petrovaradinskoj tvrđavi i okoloni. Mi smo za održavanje ove manifestacije, preko Gradske uprave za sport i omladinu iz budžeta izdvojili 750000 dinara i nastavićemo da ulažemo u ovakve i slične manifestacije koje podstiču zdrave stilove života. Ovde smo svi zajedno da promovišemo fizičku aktivnost u poslovnoj zajednici, jer je od velikog značaja da kompanije vode računa o zaposlenima i njihovom zdravlju. Zato želim da pohvalim ovaj jedinstveni koncept sportskog događaja koji neguje ekološke vrednosti i jača timski duh. Svi bismo mogli da sledimo ovaj primer sportskog druženja i da ga primenjujemo u svojim preduzećima, ali i u porodicama, jer - ima li šta lešše nego svakodnevicu obogatiti rekreacijom koja popravlja raspoloženje i zdravlje. Ne želim da kažem „Neka pobedi najbrži tim“, već ću reći „Neka pobede zdrav život, rekreacija, kretanje! Neka pobedi zdravlje!“ – rekao je Milan Đurić.

Prisutnima se tom prilikom obratio i direktor Razvojnog centra „Schneider Electric“ u Novom Sadu Dragoljub Damljanović, čija kompanija je generalni sponzor ove manifestacije.

- Ovo je jedna od najvećih trka u gradu i najmasovniji sportsko-poslovni događaj u ovom delu Srbije, a samo iz naše kompanije se prijavilo čak 344 učesnika. Kao lider na polju održivosti, mi smo i ove godine deo te veoma važne manifestacije u ulozi sponzora – izjavio je direktor Damljanović.

Nakon poslovnih trka u Subotici i Novom Sadu, serija „Serbia Bussiness Run” nastavlja se i u Nišu, 5. septembra, kao i u Beogradu, 26. septembra, a prema rečima organizatora, od ove godine, trka će biti deo regionalne korporativne lige. Pobednički mešoviti timovi od tri učesnika sa svake biznis trke imaće priliku da učestvuju na takmičenju „Adria Corporate Run Grand Prix”, čije će finale biti organizovano u Podgorici 2025. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Đurić: Zamenićemo vozila novim koja su 100 odsto bez emisije štetnih gasova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA