ASAD: Ako narod želi, kandidovaću se na sledećim izborima

Sirijski predsednik rekao je da će se rat u Siriji još dugo nastaviti, iako je režim "napredovao" i naglasio da sirijske snage nisu počinile nikakav masakr tokom građanskog rata, kao i da ne vidi razlog da se ne kandiduje ako postoji javna želja za tim

  • 3

Predsednik Sirije Bašar el Asad rekao je danas da postoji "značajna" šansa da se on kandiduje na predsedničkim izborima u junu, uprkos zahtevima opozicije da podnese ostavku.

U ekskluzivnom intervjuu agenciji AFP, Asad je rekao da ne vidi razlog da se ne kandiduje "ako postoji javna želja", istakavši da "ukratko, možemo reći da su šanse za moju kandidaturu značajne".

Sirijski predsednik rekao je da će se rat u Siriji još dugo nastaviti, iako je režim "napredovao".

- Mi smo napravili pomak i krenuli napred. To ne znači da je pobeda blizu - rekao je Asad, koji je dodao da su takve vrste bitaka "komplikovane, teške i da im treba puno vremena".

Asad je odbacio mogućnost da se opozicioni članovi u inostranstvu nađu u vladi, nazvavši to šalom.

- Oni su stigli do granice za 30 - minutnu priliku da se fotografišu i onda su pobegli. Kako oni mogu da budu ministri u vladi? - smatra Asad.

- Te propozicije su apsolutno nerealne, ali su dobra šala - rekao je sirijski predsednik.

Asad je naglasio da snage sirijske vlade nisu počinile nikakav masakr tokom građanskog rata u zemlji.

- Država Sirija uvek brani svoje civile, te organizacije nemaju nijedan dokument da dokažu da je sirijska vlada počinila masakr nad civilima bilo gde - rekao je on.

Asad je rekao da bi glavni cilj mirovnih pregovora Ženeva 2 ove sedmice trebalo da bude odluka vezana za borbu protiv terorizma.

- Konferencija u Ženevi trebalo bi da dovede do jasnih rezultata vezanih za borbu protiv terorizma...to je najvažnija odluka ili rezultat koju konferencija u Ženevi može da donese - ocenio je sirijski predsednik u intervjuu agenciji AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    20. januar 2014 | 13:01

    Подршка Асаду!

  • MMilan

    20. januar 2014 | 12:10

    Ma zeli sigurno,sta ti je

  • besha

    20. januar 2014 | 16:26

    Ma sta kontrolises pasce alevitsko,tebi se kraj blizi uskoro,pomoci ti nemogu ni rusi ni ameri...mudzahidi kontroliraju 70% sirije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA