Nećete verovati kakve su SMS poruke dobili demonstranti u Kijevu!

Urkajinski mobilni operateri negirali su da stoje iza slanja ove anonimne poruke, ali ju je ukrajinska javnost protumačila kao upozorenje jer su danas stupili na snagu zakoni kojima se zabranjuju antivladini protesti, a onima koji budu uhapšeni preti kazna zatvora do 15 godina

  • 9

"Dragi pretplatniče, vi ste registrovan kao učesnik u masovnim demonstracijama" je poruka koju su danas dobijali demonstranti u Kijevu.

Kako piše Njujork tajms, urkajinski mobilni operateri negirali su da stoje iza slanja ove anonimne poruke, ali ju je ukrajinska javnost protumačila kao upozorenje.

Inače, danas su stupili na snagu zakoni kojima se zabranjuju antivladini protesti, a onima koji budu uhapšeni preti kazna zatvora do 15 godina.

Analitičari sa kojima je razgovarao američki list navode da je slanje ovakvih ciljanih poruka moguće i da se slično dešavalo tokom nemira u Egiptu.

Neki kao što je Eva Galperin, politički analitičar "Elekrtronik Frontir Fondacije" takođe dodaje da ovo nije prvi put da neko šalje ciljane poruke, ali da je iznenađujuća preciznost.

- Ranije nisam viđala da pošiljalac uspe da slanje ciljane poruke ograniči na pojedince koji se nalaze u jednom bloku i to u samom trenutku sukoba - izjavila je Eva Galperin.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grgur

    23. januar 2014 | 00:56

    Klinac: Predsedniče Obama, moj tata kaže da vi nas špijunirate! Obama: To nije tvoj tata.

  • Brana

    22. januar 2014 | 23:31

    A sta gospodu iz amerike zabole sta se desava u Ukrajni?Verovatno su dosli da vide plodove svog rada obaranja rezima ko zna kojeg po redu.Rezultat poznat :Iskoristi glupu masu zarad svojih interesa a stoka posle nek se cese.

  • ArhMih

    22. januar 2014 | 22:02

    Sjajno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA