STRAŠNO: Bolesnu devojčicu Anitu Balaž izbacili iz stana u Beču!

- Ne znamo gde ćemo. Ne znamo ni šta da radimo. Moramo da izađemo u nedelju. Ne želimo nikome da pravimo probleme, a pogotovo porodici koja nam je i te kako izašla u susret i dala nam da ga koristimo - kaže očajna majka male Anite

  • 46

Anita Balaž (12), kojoj je u Beču u AKH klinici ugrađena srčana pumpa, neće imati gde da spava od nedelje dok čeka transplantaciju srca, ukliko joj se ne obezbedi hitan smeštaj u Austriji.

Država je obezbedila lečenje, ali ne i smeštaj ove devojlice. Anita je u stanu koji joj je na korišćenje ustupila porodica iz Bosuta pored Šida, a koja taj stan iznajmljuje. Neko od stanara prijavio je da oni nisu porodica koja iznajmljuje taj stan, pa gazda preti da će porodica koja im je pritekla pomoć ostati bez stana ukoliko oni ne izađu, pišu Naše novine.

- Ne znamo gde ćemo. Ne znamo ni šta da radimo. Moramo da izađemo u nedelju. Ne želimo nikome da pravimo probleme, a pogotovo porodici koja nam je i te kako izašla u susret i dala nam da ga koristimo. Pokušali smo da iznajmimo stan, spremni smo i da ga plaćamo, međutim bez obzira na to, kao i na činjenicu zbog čega smo ovde, a to je Anitina bolest, nije ga tako lako iznajmiti - kaže očajna Ksenija Balaž, majka male Anite.

U našem konzulatu u Beču obećali su pomoć, ali je podrška ipak izostala zbog praznika koji su, međutim, odavno prošli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA