OSRAMOĆENI AMERI: Talibani zarobili psa vojske SAD (FOTO) (VIDEO)

Talibani iz Avganistana objavili su snimak sa psom crvenkasto-braon boje koga su nazvali "Pukovnik". Pas je opremljen zaštitnim prslukom sa uređajem za praćenje, baterijskom lampom i malom kamerom

  • 7

Talibanski pobunjenici tvrde da su tokom sukoba u istočnom Avganistanu u decembru prošle godine zarobili psa koji je pripadao američkoj vojsci.

Pobunjenici su objavili snimak sa psom crvenkasto-braon boje koga su nazvali "Pukovnik". Na snimku se vidi i da je pas opremljen zaštitnim prslukom sa uređajem za praćenje, baterijskom lampom i malom kamerom, prenosi BBC.

Talibani na snimku tvrde da je pas zarobljen tokom noćne akcije u Lagmanu, na istoku Avganistana, krajem decembra. Pobunjenici su prikazali i oružje koje su, tom prilikom, zaplenili od američkih specijalnih vojnih jedinica.

BBC navodi da je u izveštajima od pre nekoliko sedmica navedeno da je visoki talibanski komandant "viđen u toj oblasti sa stranim kerom".

Američki vojni zvaničnici su saopštili da istražuju navode talibana, a dopisnici stranih medija u Avganistanu ocenjuju da je ovim incidentom američka vojska osramoćena. Koalicione snage su do sada koristile pse za zaštitu i kao tragače u akcijama, uglavnom nemačke ovčare, labradore i španijele.

BBC podseća da se psi u Avganistanu smatraju "nečistim" životinjama zbog čega je njihovo korišćenje u racijama međunarodnih snaga po kućama lokalnog stanovništva izazivalo velike kontroverze.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nebojsa

    6. februar 2014 | 17:04

    Ne volim amere, ali ovi talibani su najveće zlo koje postoji na svetu i sve ih treba počistiti.

  • BALKANSKI SPIJUN

    6. februar 2014 | 18:03

    Pa sta ima veze sto je promenuo stranu..lajao na ove ili na one isto mu se vata;) ja bi ga nazvao Ivica!

  • Sbc

    6. februar 2014 | 17:27

    Neka mu sude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA