HAOS: Demonstranti pucaju na policiju u Kijevu, napadaju parlament!

Prema najnovijim informacijama, tenzije sa ulica su se premestile u ukrajinski parlament. Nakon mirnog jutra i sinoćnjeg sporazuma, u centru Kijeva se čuju pucnji

  • 10

Novi sukobi izbili su na ulicama Kijeva. Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da su demonstranti počeli da pucaju na policajce uprkos sporazumu koji je predsednik Viktor Janukovič postigao sa predstavnicima EU.

Iako je ukrajinski parlament sinoć doneo odluku o prekidu antiterorističke akcije i o povlačenju vojske u kasarne, pristalice opozicije utvrđuju barikade i spremaju se za nove okršaje.

- Pucaju na policajca. Nema izveštaja da li je neko povređen. Pokušavaju da se probiju do parlamenta - naveo je Sergej Burlakov, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tenzije sa ulica su se premestile u ukrajinski parlament. Danas se nastavlja rasprava o prekidu nasilja u zemlji. Sinoć je parlament doneo odluku, većinom glasova, da se vojska skloni sa ulica. Danas parlament treba da potvrdi tu odluku.

Na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva i danas je nekoliko hiljada ljudi. Iznad jednog dela Trga vije se dim, a pored barikada radikalni demonstranti pale gume. U centru grada prolaznika ima malo, vozila gradskog prevoza retko saobraćaju.

Trenutno nema policajaca koji su proteklih dana patrolirali sa automatskim puškama. Prodavnice, banke, kancelarije u gradu su uglavnom otvorene, metro radi, izuzev dve stanice u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti.

U međuvremenu, Vrhovna rada počela je danas plenarnu sednicu na kojoj bi trebalo da se glasa o ustavnoj reformi, koja predviđa ograničavanje predsedničkih ovlašćenja.

Kako prenosi Rojters, sve blokade koje su podigli demonstranti na graničnim prelazima između Ukrajine i Poljske danas su uklonjene. Prema poslednjim zvaničnim informacijama, u sukobima proteklih dana život je izgubilo 80 ljudi, 577 je povređeno.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    21. februar 2014 | 11:11

    Njih tamo nema vise od 15 000 od kojih je mozda 1% naoruzano. 2 helikoptera sa par kanistera vojnog suzavca + specijalci ciste to za cirka 25 minuta. Posle toga, uhapsiti Klicka i javno ga obesiti na sred Trga.

  • ДАШОНИ

    21. februar 2014 | 11:44

    ЗНАЧИ ДОШЛА АМЕРИЧКО - ЕВРОПСКА "" ДЕМОНКРАТИЈА"" НА УЛИЦАМА КИЈЕВА

  • Djole12345678

    21. februar 2014 | 11:21

    Ma pustiti vojsku da smiri tu bandu placenika aj cik da u Americi neko puca na policiju digli bi F16 i Apace da ih rasteraju.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA