Počela predizborna kampanja u Ukrajini

Oleksander Turčinov koji je privremeno preuzeo i dužnosti predsednika države je na sastanku poslaničkih grupa i frakcija naveo da Centralna izborna komisija oglašava početak kampanje za prevremene predsedničke izbore i da će kandidati, već od sutra, moći da se kandiduju

  • 1

Ukrajinska Centralna izborna komisija objavila je početak predizborne kampanje, rekao je danas predsednik parlamenta i predsedavajući Vrhovne vlade Oleksander Turčinov koji je privremeno preuzeo i dužnosti predsednika države.

Turčinov je na sastanku poslaničkih grupa i frakcija naveo da Centralna izborna komisija oglašava početak kampanje za prevremene predsedničke izbore i da će kandidati, već od sutra, moći da se kandiduju, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.

U subotu, u ukrajinskom parlamentu, izglasan je opoziv predsednika Viktora Janukoviča i raspisani su prevremeni izbori za 25. maj.

S druge strane, rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je juče svog ambasadora u Ukrajini da dođe u Moskvu radi konsultacija zbog pogoršavanja situacije u Kijevu, dan nakon što je opozvan predsednik Janukovič.

- Kijev je otvoren za dijalog s Rusijom, sve dok Moskva poštuje odluku njegove zemlje  da uspostavi bolje odnose s EU. Moraju uzeti u obzir naš evropski izbor, što će biti potvrđeno na predstojećim predsedničkim izborima zakazanim za 25. maj - izjavio je Turčinov obraćajući se naciji preko televizije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)))

    24. februar 2014 | 14:28

    Ma bre ko ih je.e! sve smo to i mi prosli,ali pre mnogo godina.I mi da budemo ispred nekog :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA