Obama upozorio Rusiju da će je "koštati" intervencija u Ukrajini!

Američki predsednik Barak Obama izjavio povodom izveštaja da su ruske trupe umešane u situaciju u Ukrajini, da je to očigledno kršenje ruske obaveze poštovanja nezavisnosti i suvereniteta i granice Ukrajine

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama upozorio je večeras Rusiju da će je "koštati" bilo kakva vojna intervencija u Ukrajini, objavila je agencija Asošijejted Pres na Tviteru.

Obama je izrazio zabrinutost povodom izveštaja da su ruske trupe umešane u situaciju u Ukrajini, dok su naoružane grupe zauzele pozicije na Krimu.

- Duboko smo zabrinuti povodom izveštaja o vojnim kretanjima Ruske Federacije u Ukrajini - rekao je Obama u Beloj kući u Vašingtonu.

- To bi bilo očigledno kršenje ruske obaveze poštovanja nezavisnosti i suvereniteta i granice Ukrajine i međunarodnih zakona. Bilo kakvo narušavanje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta delovalo bi duboko destabilizujuće, što nije u interesu ni Ukrajine, ni Rusije, ni Evrope - ukazao je predsednik SAD, preneo je "USA Today".

Obama je rekao da je potpredsednik SAD Džozef Bajden danas razgovarao sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, kojem je izrazio zabrinutost SAD.

- Svega nekoliko dana nakon što je svet došao u Rusiju na Olimpijske igre, usledila bi osuda međunarodne zajednice. SAD će stati uz međunarodnu zajednicu kako bi potvrdile da će koštati bilo kakva vojna intervencija u Ukrajini - istakao je Obama.

Ranije danas, ukrajinski ministar unutrašnjih poslova optužio je Rusiju za "vojnu invaziju i okupaciju", navodeći da su ruske trupe zauzele pozicije oko baze obalske straže i dva aerodroma na poluostrvu Krim.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sokobanjac

    1. mart 2014 | 01:18

    A vi ne narusavate kad upadnete u tudju drzavu I zavodite vas rezim? Zivela MAJKA RUSIJA!

  • Duka

    1. mart 2014 | 01:37

    Jok pitace vas zapadnu bagru! Koliko ste samo nevinih ljudi i dece poubijali!!!! Goreli vecno !!!!

  • Pepa prase

    1. mart 2014 | 01:21

    Ma da, pravo da vojno intervenises imas samo ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA