Sonja Biserko svedoči u korist Hrvatske, a protiv Srbije!

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, prema rečima šefa hrvatskog pravnog tima, biće u Hagu ispitana o istorijskom kontekstu konflikta u Hrvatskoj početkom devedesetih

  • 34

Hrvatska je pozvala ukupno 12 svedoka da svedoči u korist njene tužbe za genocid koju je podnela Međunarodonom sudu pravde protiv Srbije, među kojima je i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Biserko će, prema rečima šefa hrvatskog pravnog tima Vesne Crnić Grotić, biti ispitana o istorijskom kontekstu konflikta u Hrvatskoj početkom devedesetih.

Među svedocima su stručni svedok Ivan Grujić koji je od rata zadužen za iskopanje masovnih grobnica u Hrvatskoj i identifikovanje žrtava.

Svedok Marija Katić pričaće o ubistvima, u selu Bogdanovci blizu Vukovara, a Frano Kožul o zločinima u Vukovaru, rekla je Crnić Grotić. Svedoci Srbije još uvek nisu poznati.

Ispitivanje svedoka koje je predložila Hrvatska počeće sutra, ali se njihovi iskazi ne smeju objavljivati do kraja usmene rasprave pred MSP-om 1. aprila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s@Ša

    3. mart 2014 | 13:08

    Ova žena nema ni stida ni obraza tako da me od nje ništa ne može iznenaditi,svega mi mene je sramota njezine sramote i onoga što tadi!U riječnicima pod definicijom ,,moralni crv" bi svakako trebala da stoji njezina slika!

  • Kalablak

    3. mart 2014 | 14:02

    Odma uzeti drzavljanstvo!!!! I proglasiti je personom non grate i nek zivi u dubrovniku ako joj hrvati daju a ne po beogradu da prosipa lazi

  • Jogogo

    3. mart 2014 | 13:41

    Poznati srbomrzac je ova rospija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA