LAZAREVIĆ: Neću biti zaštićeni svedok!

- Meni je bilo bitno da se ovaj slučaj reši i ja sam, iskreno, poziv za saslušanje očekivao još ranije. Ali, do toga jednostavno nije došlo iz meni nepoznatih razloga - izjavio je Branko Lazarević

  • 1

Bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, Branko Lazarević, koji je osumnjičen za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića, tvrdi da nema nameru da beži iz zemlje i da ne traži povlašćen položaj.

On negira spekulacije da će se pojaviti kao zaštićeni svedok-saradnik u aferi koja mesecima potresa Srbiju.

- Ponavljam da sam se dobrovoljno pojavio u Srbiji. Zar vama nije čudno što mi je posle toga tužilac oduzeo pasoš i uskratio mi pravo kretanja? - pita Lazarević, prenose "Novosti".

Na pitanje zašto je odlagao dolazak na saslušanje, Lazarević je naglasio da ga nije odložio nijednom, već da mu je javljeno da je datum pomeren zbog zahteva Ministarstva spoljnih poslova.

- Meni je bilo bitno da se ovaj slučaj reši i ja sam, iskreno, poziv za saslušanje očekivao još ranije. Ali, do toga jednostavno nije došlo iz meni nepoznatih razloga - priča Lazarević.

On priznaje da je više zabrinut za bezbednost članova svoje porodice, nego svoju.

- Ne mogu da zaboravim kada je prećeno mojoj supruzi, krajem 2008. ili početkom 2009. godine. Prećeno joj je telefonom na najvulgarniji i najružniji način, uz pominjanje mog imena. Jedino što sam tada uspeo da saznam jeste da je poziv stigao sa zaštićenog broja iz Pančeva - kaže Lazarević.

On tvrdi da svojom izjavom nikog nije štitio i da je izneo istinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srećko

    6. mart 2014 | 09:53

    Cekali se izbori, nije im bitna pravda jel štite Šarića , a ti nećeš biti svedok saradnik jel im nije bitna istina u vezi Šarića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA