Vehabije prete državi?

- Kad god narod ustane i govori protiv vlasti, oni sprovode akciju protiv muslimana koji uspostavljaju red na zemlji i koji se ne bave nikakvim kriminalom - ističe se u nepotpisanom saopštenju koje se pojavilo na društvenim mrežama

  • 42

Na društvenim mrežama pojavile su se pretnje državi i nekim političarima nakon hapšenja vehabija I. C. (26) i S. P. (31), članova mesdžida "Furkan", koji su osumnjičeni da su organizovali slanje mladića iz Sandžaka u Siriju, gde su i sami trebali da krenu.

Na nekim od portala u nepotpisanom saopštenju, za koje se veruje da dolazi iz "Furkana", poziva se i na "ustanak".

Autori u tekstu navode da su "naprijatelji Alahove vere uhapsili dva brata pod izgovorom terorizma kako bi zataškali pravu istinu o teroru koji dolazi od strane političara prema sopstvenom narodu", pišu "Novosti".

- Kad god narod ustane i govori protiv vlasti, oni sprovode akciju protiv muslimana koji uspostavljaju red na zemlji i koji se ne bave nikakvim kriminalom - ističe se u saopštenju nakon koga slede komentari u kojima se vređaju i optužuju pojedini političari, preti državi i poziva na ustanak.

U "Furkanu", tvrde da "samo slede Alahov put" i da nisu nikakvi teroristi i da, kako navode.

Uhapšeni su u Siriju odveli pet-šest Sandžaklija preko "kosovske veze". U Novom Pazaru hapšenje su iskoristili u političke svrhe. Portali bliski verskim vođama i političarima koji su svedočili protiv tih istih vehabija stali su u odbranu uhapšenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi CG

    11. mart 2014 | 00:01

    Ne kapiram, zbog čega se sprečavaju da odlaze u Siriju ? Po meni država treba da radi sledeće 2 stvari : da podstiče njihov odlazak u Siriju i da oni koji odu u Siriju, budu izbrisani iz knjige državljana, pasoš poništen i samim tim onemogućen njihov povratak u Srbiju. Prosto !

  • Bin Laden

    11. mart 2014 | 00:41

    Predizborni marketing !!! Na početku kampanje bio je Naser Orić u zizi javnosti a sada Vehabije ma pustite narod da zivi dajte neki program i ideju za Ekonomiju a ne politika zastrašivanja te ovi da ruše drzavu te DS ima scenario priče za malu decu Vučko gde vam je Šarić ili se on čuva za predizbornu tišinu da bude senzacija a mozda i Dačić sa njim !!!

  • Bgd

    11. mart 2014 | 01:07

    Bolje da gledamo da napravimo u NP fabriku farmerki , a ne da gledamo ko s'kim ratuje!!!...j..o rat ako nemas hleba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA