OKONČANA DRAMA U BEOGRADU: Muškarac odustao od skoka sa mosta! (FOTO)

Čovek koji je pobegao iz jedne zdravstvene ustanove, sa operacionog stola, pretio je da će da skoči sa mosta Miladina Zarića u Beogradu

  • 15

Obrenovčanin Dragan S. (62) popeo se oko 16 sati na luk Starog savskog mosta u Beogradu preteći da će se baciti u reku Savu ili na beton. Ipak, od te namere je odustao i sišao je sa mosta, nakon drame koja je trajala čitava tri sata.

On je na most došao pobegavši iz Klinike za grudnu hirurgiju KCS, i to sa operacionog stola. Portparolka Urgentnog centra Aleksandra Berić potvrdila je da je reč o pacijentu ove ustanove, koji je napustio Klinički centar u 10 sati ujutru.

Kako saznajemo, odlučio je da se baci sa mosta jer je ogorčen na neke lekare.

Sve je počelo kada se Dragan S. oko 16 sati popeo na vrh mosta. Vatrogasci koji su stigli na lice mesta, naduvali su vazdušne jastuke i postavili ih na kolovoz, a rečna policija je isplovila sa dva čamca. Navodno, sestra Dragana S. prijavila je policiji da on hoće da se ubije.

Kako bi ga sprečili da skoči sa mosta, na lice mesta došli su i pregovarači MUP-a Srbije, a odmah zatim počeli da razgovaraju sa njim kako bi utvrdili njegove motive i zahteve.

Napajanje za tramvajsku mrežu je iz bezbednosnih razloga isključeno, a pregovori su bili toliko dramatični da je muškarac u jednom trenutku električne kablove stavio oko vrata i pretio ubistvom. Na sreću, oni su bili isključeni s napajanja.

Čovek je u jednom trenutku polako sišao sa vrha i pokušao da pređe s desnog na levi luk mosta, ali se zadržao na sredini i seo na poprečnu metalnu šinu koja spaja lukove mosta.

Međutim, nakon razgovora sa policijskim pregovaračima, ubrzo se vratio na ivicu mosta.

Dok se penjao počeo je da se tetura nasumično, pa je izgledalo kao da će pasti s mosta. Ipak se zadržao, a nakon toga šetao je po luku čiji se vrh nalazi na visini od 15 metara od površine Save, a od 8 do 14 metara od nivoa kolovoza.

Nakon šetnje neko vreme proveo je i ležeći na vrhu mosta.

Spasilački tim  je nakon pregovora koji su trajali tri sata, uspeo da spreči Dragana S. da se baci sa mosta.

Saobraćaj na ovom mostu bio je obustavljen, a to je prouzrokovalo veliku gužvu. Tramvajski saobraćaj bio je u prekidu od oko 16.00 sati do završetka drame.

Dragan S. je odvezen u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević pošto je i ranije pokušavao da izvrši samoubistvo.

Video možete pogledati OVDE.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    2. jul 2014 | 19:56

    Ljudi nemojte tako. Ko zna kakva je njegova muka. Svi mi imamo te bubice i ko zna kada one mogu da se aktiviraju. Čoveku treba pomoci.

  • Gidra

    2. jul 2014 | 20:46

    Zasto niko ne pise zasto je taj covek pobegao sa operacionog stola i kakva je to bolnica kada pacijenti tako beze?????jos malo ce sa rasporenim stomakom setati po ulici i bice ono kao "ma pobego nam pacijent" boze mili sta je ovo

  • Dejan

    2. jul 2014 | 17:13

    Kakvi su nam doktori nije ni cudo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA