BRAVO ZA MAME! Nećete verovati koliko je beba u četvrtak rođeno u BG!

U šest beogradskih porodilišta, tokom 24 časa, rođene su 93 bebe, čime je oboren rekord od 28. juna prošle godine, kada su u glavnom gradu na svet došla 83 mališana

  • 58

U četvrtak se u Beogradu dogodio pravi bjebi bum. U šest beogradskih porodilišta, tokom 24 časa, rođene su 93 bebe, čime je oboren rekord od 28. juna prošle godine, kada su u glavnom gradu na svet došla 83 mališana.

Kako pišu "Večernje Novosti", najviše posla imali su lekari u GAK "Narodni front", koje je i naše najveće porodilište.

Prema rečima dr Radomira Aničića, specijaliste ginekologije i akušerstva GAK "Narodni front", od srede u ponoć do četvrtka u ponoć, bilo je 34 porođaja, a rođeno je 37 beba. Dečaci su bili brojniji, pa je odnos bio 24 prema 13. Od početka godine se u ovom porodilištu rodilo više od 5.000 beba i opet su dečaci u prednosti.

- To ukazuje da ćemo, verovatno, ove godine imati otprilike isti broj beba kao i lane, kada su na našoj klinici rođena 6.872 mališana - objašnjava Aničić.

On kaže i da što se tiče rađanja beba, tu nema pravila.

- One se rađaju u svim periodima godine gotovo podjednako, s tim što je iskustvo pokazalo da se nešto veći broj beba rodi na jesen, odnosno u periodu od oktobra do novembra. Mi kažemo za njih da su te bebe plod novogodišnjih praznika i ljubavi, pa im je termin rađanja jesen - objašnjava Ančić.

Od 2006. godine "najplodnija" godina u našem najvećem porodilištu bila je 2008. kada su rođene 7.544 bebe. Za prvih šest meseci ove godine najviše novorođenih u GAK Narodni front bilo je u julu - 709 beba, a najmanje u februaru 456.

I u ostalim beogradskim porodilištima dečaci su bili u prednosti u odnosu na devojčice. Tako su u KBC "Dragiša Mišović" rođeni četiri bate i jedna seka, kao i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS gde je na svet došla 31 beba, i to 16 dečaka i 15 devojčica. U zemunskom porodilištu rođena su tri dečaka i isto toliko devojčica. U KBC "Zvezdara" na svet je došlo 13 beba, a u porodilištu "Jevremova" rođena je jedna devojčica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    16. novembar 2014 | 11:48

    Tako I treba,bravo za sve hrabre mame... I treba da se radjaju bebe,jos samo da I drzava malo pomogne roditeljima,pa bi se I te kako radjala deca. U danasnje vreme neki roditelji ni za pampers nemaju.

  • Zokac

    16. novembar 2014 | 11:43

    Cudim se kako nekom nasem " strucnjaku " nije palo na pamet da se oporezuju bebe. Ko hoce dete neka prvo uplati odredjenu svotu u budzet. Pokusavaju na sve moguce nacine da nam smanje natalitet, pa mislim da bi i ovu mogucnost mogli da uzmu u obzir. I naravno, da se zakon usvoji po hitnom postupku.

  • Srbin_sa_Drine

    16. novembar 2014 | 10:56

    bravo bravo,nema sta......a sta je sa ostatkom Srbije,sve se svodi na Bgd,.....niko se ne pita da li se rodilo koje dete u npr.Loznici,Uzicu,Sapcu....da ne pominjem manja mesta.....Srbija radi Beograd se gradi..videcemoo dokle,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA