NAJGORE ULICE BEOGRADA: Ovde možete da slomite vrat, auto, ostanete bez bubrega! (FOTO) (VIDEO)

Beograd je prepun rupa, a ekipa Telegrafa je pokušala da obiđe što veći broj ulica kako bismo uvideli koje deonice su najkritičnije za vozače, ali i pešake

  • 32

Svako ko se ikad vozio po Beogradu zna da je na prestoničkim ulicama oprez uvek neophodan. Razlog posebne pažnje i koncentracije tokom vožnje su noćne more svakog vozača - rupe i pukotine na asfaltu, kao i neobezbeđeni i ulegli šahtovi.

Beograd je prepun rupa, a ekipa Telegrafa je pokušala da obiđe što veći broj ulica kako bismo uvideli koje deonice su najkritičnije za vozače, ali i pešake.

Kao što ćete primetiti na snimku koji smo napravili, bilo je veoma teško fiksirati kameru u vozilu koje ide preko neravnina beogradskog asfalta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kamen spoticanja za vozače u Beogradu, Karađorđeva ulica, godinama unazad važi za jednu od najlošijih ulica u gradu u kojoj morate preći minimum preko jedne rupe i to ako se veoma oprezni.

Ono što su svi vozači željno očekivali se konačno desilo - počela je rekonstrukcija ove ulice, a dobar deo je već završen. Deo ka Kalemegdanu se trenutno radi, dok je deo ulice ka autobuskoj i železničkoj stanice sređen.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, problem u Karađorđevoj i dalje su tramvajske šine, preko kojih osim tramvaja prelaze i automobili, autobusi i kamioni, kao i ulegnuti šaftovi u koje upadaju točkovi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Ulici Braće Krsmanović i Travničkoj ulici, koje predstavlju neke od najprometnijh tranzitnih deonica u gradu, pored strpljenja zbog gužvi, morate da se naoružate i oprezom, kako biste izbegli "kratere", pre nego što se opet uključite u Karađorđevu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Slično Karađorđevoj, u Kumodraškoj ulici su na pojedinim mestima šahtovi "ulegli", pa je prelazak preko njih moguć uz veliki oprez. Asfalt ove ulice je na više mesta krpljen, a veliki broj pukotina nas navodi da pomislimo da će u toj ulici biti još krpljanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Savskoj ulici nalazi se nekoliko potencijalno opasnih rupa, a najopasnija je svakako rupa koja se nalazi na uglu te ulice s Durmitorskom. Preletanje velikom brzinom preko ove rupe može dovesti do otpadanja točka i to u najboljem slučaju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kod Železničke stanice, na skretanju ka Nemanjinoj ulici, nalaze brojne pukotine oko šina, kao i rupe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu je sve poprilično ravno, ali na autobuskim stanicama primetna su udubljenja u asfaltu, nastala zbog kočenja i težine autobusa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ekipa Telegrafa uputila se preko Brankovog mosta ka centru grada. U Terazijskom tunelu, koji je dobro osvetljen, ipak može da vam promakne ulegli šaht kod trotoara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada smo želeli da se parkiramo, pronašli smo jedno prazno parking mesto u Kosovskoj ulici. Na naše iznenađenje, parking mesto je prekriveno šljunkom, a na tom mestu se našla i jedna poveća rupa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na Trgu republike nalaze se velike pukotine i rupe, pogotovo na skretanju ka i iz Francuske ulice, kod Narodnog pozorišta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Autobuska stanica preko puta Doma Vojske Srbije, kroz koju saobraća dosta linija, izgleda kao da je neko bacio bombe na tom mestu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Brojne rupe i pukotine, kao i nedostatak asfalta, mogu da naškode i pešacima, koji stalno prelaze taj deo kako bi stigli na autobus.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U Kolarčevoj ulici koja vodi ka Trgu republike nalazi se neobezbeđen šaht, a ekipa Telegrafa zabeležila je vozila koja su prešla preko njega i stvarala veliku buku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vožnjom kroz Ulicu 27. marta primetili smo da su tramvajske šine znatno oštećene, što je slučaj sa skoro svakom ulicom kroz koju prolazi tramvajski saobraćaj.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na raskrsnici Ruzveltove i Kraljice Marije, kod Vukovog spomenika, pukotine u asfaltu su toliko velike da ih vidite iz parka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Začudo, kružni tok na Slaviji je u relativno pristojnom stanju, iako je daleko od idealnog, što se ne može reći i za Bulevar oslobođenja na deonici od Slavije ka Autokomandi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova prometna deonica je najlošiji deo ove velike ulice. Na potezu od Karađorđevog parka ka Slaviji vozači već poznaju svaku rupu i problematični šaht, a tramvajske šine u ovoj ulici su jedne od najoštećenijih u gradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Druga najduža ulici u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra, pre par godina je delimično rekonstruisan, na deonici od centra ka pijacama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, na deonici od pijaca ka okretnici tramvaja je situacija znatno drugačija, o čemu svedoče brojne rupe i pukotine, koje se, doduše, redovne krpe, ali i redovno stvaraju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naravno, ovo je samo deo oštećenih ulica u Beogradu. Napišite nam u komentarima koje ulice su po vašem mišljenju pogubne za vozače, ali i pešake.

Pogledajte naš video s ulica Beograda:

(J. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЖAН KЛOД

    24. april 2015 | 16:24

    bravo telegrafe, ulicama celog beograda je potreban totalni remont!!!

  • gile

    24. april 2015 | 16:36

    Nije to nista na slikama, kakvih jos kratera ima!Po ovim fotkama bi se reklo da i nije tako strasno, a svaki dan lomim trap i ostavljam tocak u nekom od njih, iako jurim 30kmh!

  • Pera

    24. april 2015 | 18:26

    Mislim da nam je lakse da kazemo u kojoj ulici nema rupa, ako postoji takva ulica u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA