LJUDI, OVO JE SKANDAL: Zbog nepropisno parkiranih vozila vatrogasci ne mogu da priđu zgradi koja gori!!! (FOTO)

- Zbog nepropisno parkiranih vozila imamo poteškoća da radimo, ali stigli smo na vreme. Očekujemo da će požar uskoro biti ugašen, ali najbitnije je da nema povređenih i nastradalih - kaže Rade Milošević, načelnik Sektora za vanredne situacije.

  • 6
U stanu u potkrovlju zgrade u Kosovskoj ulici u Beogradu izbio je požar Foto: Telegraf

U centru Beograda, u Kosovskoj ulici broj 39, nešto posle 11 časova izbio je požar na 4. spratu stambene zgrade. Gori potkrovlje od 300 kvadrata koje je bilo u rekonstrukciji, a sa vatrenom stihijom bori se 27 vatrogasaca. U toku je evakuacija stanara.

(UŽIVO) EKSPLOZIJE I VELIKI POŽAR: Pogledajte kako gori centar Beograda! (VIDEO)

JEZIVO, POGLEDAŠ KROZ PROZOR I VIDIŠ DA GORI ZGRADA DO TEBE: Dramatičan tvit Beograđanina iz Kosovske (FOTO)

Vatrogasne ekupe odmah su došle na lice mesta sa devet vatrogasnih kola. Iz zgrade se vije crn, gust dim i otpadaju delovi fasade i crep

U požaru, srećom, nema teže povređenih, samo jedna osoba nagutala se dima i kolima Hitne pomoći prevezena je u Vojnomedicinsku akademiju.

Još jedna osoba sa lakšim povredama glave izašla je iz zgrade.

- Na licu mesta nalazi se jedna Hitne pomoći, dok je nekoliko drugih u pripravnosti da krene u Kosovoskoj po potrebi - kažu u Hitnoj pomoći.

Svi stanari su brzo evakuisani iz zgrade i okupljeni u parku pored Skupštine šokirano posmatraju borbu vatrogasaca sa vatrenom stihijom.

Foto: Twitter / @DamirOravec Foto: Twitter / @DamirOravec

- Zbog nepropisno parkiranih vozila imamo poteškoća da radimo, ali stigli smo na vreme. Očekujemo da će požar uskoro biti ugašen, ali najbitnije je da nema povređenih i nastradalih - rekao je Rade Milošević, načelnik Sektora za vanredne situacije.

Na lice mesta oko 12.15 stiga je još jedna vatrogasna ekipa sa dizalicom, a vatrogasci sve vreme iz zgrade spasavaju stanare jer u zgradi postoji veliki broj apartmana, škola stranih jezika i privatna ambulanta.

Đaci iz škole stranih jezika u Kosovskoj 39 kažu da su na vreme osetili dim i brzo se evakuisali iz zgrade.

Stanari zgrade kažu se gust dim širio kroz celu zgradu i njeno dvorište i da su u panici svi izašli iz objekta.

Dragan Marinković, jedan od stanara zgrade čiji je stan u stravičnom požaru potpuno izgoreo kaže da je oko 10 sati izašao da prošeta, a da su ga pola sata kasnije komšije zvale i obavestile o požaru.

Printskrin: Youtube/Rade Maroevic Printskrin: Youtube/Rade Maroevic

- Sve je bilo u redu kada sam izašao u šetnju. Bio sam napolje kada su me komšije pozvale i rekle da gori ceo sprat. Mislim da je vatra krenula iz stana ispod mog. Tu se nalaze neke kancelarije koje su poslednjih nedelja bile u procesu renoviranja - rekao je potrešeno Dragan.

Pokretnim merdevinama vatrogasci su prišli do krova zgrade i pokušavaju da obuzdaju vatru koja divlja. Takođe su se popeli na krovove okolnih zgrada odakle crevima gase požar.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • $$

    20. maj 2015 | 14:02

    A pa to je Beograd , sine baki, tamo je bezakonje na putevima.......svi su e profi vozaci......

  • plavi safir

    20. maj 2015 | 13:37

    To samo u Srbiji moze! Zasto su dozvolili da se tako svuda parkiraju?

  • supergnu

    20. maj 2015 | 16:13

    A da pozovu pauka za promenu? Pet minuta i sve gotovo.a da ne pricamo o privatnoj tuzbi vozacima za ometanje sluzbenog lica. E ameriko mozemo da te mrzimo al mora da te postujemo sto se zakona tice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA