INCIDENT U CENTRU BGD: Đilas pozvao "pauka" mađarskoj delegaciji zbog nepropisnog parkiranja!

Gradonačelnik Beograda izašao iz svog automobila i sukobio se sa mađarskim diplomatama koji su blokirali saobraćaj u Ulici Kralja Milana. Teži incident i odnošenje kola sprečio Balint Pastor, koji se izvinio Đilasu u ime Mađara

  • 10

U centru Beograda danas popodne se odigrao nesvakidašnji prizor. Gradonačelnika Dragan Đilas sukobio se sa članovima državne mađarske delegacije u ulici Kralja Milana, a Mađari umalo nisu ostali bez automobila kojima su se dovezli u centar grada, a sve zbog - nepropisnog parkiranja.

- Prolazila sam ulicom Kralja Milana, u blizini Hipo banke bila su parkirana četiri automobila diplomatskih tablica, verovatno su čekali nekog. Iz pravca Slavije došao je automobil iz koga je izašao Dragan Đilas. Prišao je vozačima i nimalo prijatnim tonom rekao im da se pomere iz žute trake, jer je tu zabranjeno parkiranje. Pokazivao im je rukom u pravcu garaže i pokazivao nešto, valjda ulicu u kojoj su mogli da se parkiraju. Onda su mu oni nešto objašnjavali na mađarskom, ali nisu hteli da se pomere iz žute trake. Vozač je ostao da sedi u kolima i puši cigaretu. Onda je Đilas uzeo telefon i ladno im - pozvao pauka! - priča čitateljka Telegrafa Jelena V. koja se zatekla na licu mesta.

Ona kaže da su se Đilas i Mađari još neko vreme raspravljali, pola na engleskom, pola na mađarskom, a onda se na licu mesta pojavio "mađarski političar" (ispostaviće se, Balint Pastor)

- U jednom trenutku pojavio se i onaj političar, Mađar, ne znam kako se zove, koji je rekao Đilasu da će se brzo pomeriti, izvinjavao se, našta mu je Đilas rekao nešto tipa: "Pa ovo stvarno nema smisla, blokirali ste ulicu". Tu je bila i ona novinarka Duca Marković, videla sam kad je prišla Đilasu - kaže naša sagovornica.

Novinarka Dubravka Marković potvrdila je za Telegraf priču naše čitateljke.

- Jeste, bila sam prisutna! Izlazila sam iz obližnjeg kafića i zatekla scenu. To je bila delegacija mađarskog državnog sekretara, koliko sam ja razumela bili su na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova. Gradonačelnik je bio prilično besan što su se parkirali nasred ulice i dosta neprijatan prema njima, ne bih baš o tome, samo znam da bih i ja isto reagovala da sam na njegovom mestu. To je nedopustivo, a to što su diplomate ne daje im za pravo da se ponašaju bahato. A taj političar je bio Balint Pastor. On je bio sa mađarskom delegacijom i kad je video "koliko je sati" pokušao je malo da izgladi stvar. Objasnio je Đilasu da su bili na sastanku u MIP-u i da će brzo da se pomere. Nikada nisam videla Đilasa tako iznerviranog, priča Dubravka Marković.

Posle nekoliko pokušaja uspeli smo da konačno dobijemo gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je najpre pokušao da demantuje naša saznanja. Pošto smo insistirali na tome da imamo svedoke, među njima i Dubravku Marković, ipak je pristao da ukratko prokomentariše slučaj:

- Nemu tu mnogo šta da se kaže... Pogađa me to bahato ponašanje pojedinih diplomata i njihovih vozača, koji krše propise i parkiraju gde hoće - rekao je Đilas, dodajući da "ne mogu za ljude koji su naši privremeni sugrađani i koje smo primili raširenih ruku da ne važe pravila koja važe za ostale Beograđane".

- Poslaću preko Ministarstva spoljnih poslova svim diplomatsko-konzularnim predstavnicima dopis u kojem ću da ih zamolim da obrate pažnju na ovakve stvari - dodaje Đilas.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    11. april 2012 | 17:53

    Seljacina jos nije naucila kako se to radi, a prodaje se za politicara i diplomatu. Postupio je veoma diplomatski i sto je osramotio zute bas me briga, nego osramoti i drzavu i narod svojim bezobrazlukom i bezobzirnim ponasanjem. Izdrao se na vozace, koji nisu nizasta krivi a njihovim sefovima ne sme nista da kaze, ovo je predizborna farsa i performans za narod na ulici. Naravno da ovakve stvari ne mogu da prodju kod biraca, bar ne kod onih koji razmisljaju svojom glavom.

  • vojvodjanin

    12. april 2012 | 07:40

    au pitam se dal se on ili njegov vozac podrzavaju se saobracajnim propisima uvek?

  • Vojkan Becir

    11. april 2012 | 17:29

    molim vas da placene oglase oznacite zutom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA