43 STEPENA U HLADU: Ovako je danas goreo Beograd! (FOTO)

U Knez Mihailovoj ulici, naša ekipa je u 13 časova i 30 minuta u hladu izmerila temperaturu od 39 stepeni, a samo nekoliko minuta kasnije, ostali smo u šoku kada je termometar polako ali sigurno prešao četrdeseti podeok

  • 7

Izuzetno visoke temperature pogodile su danas glavni grad Srbije, ali i čitavu zemlju. Najavljenih 38 stepeni, prešli su skalu, pa smo mi danas u centru prestonice zabeležili neverovatnu temperaturu koja je iznosila čak 43 stepena!

U Knez Mihailovoj ulici, naša ekipa je u u 13 časova i 30 minuta u hladu izmerila temperaturu od 39 stepeni, a samo nekoliko minuta kasnije, ostali smo u šoku kada je termometar polako ali sigurno prešao četrdeseti podeok i zaustavio se na cifri 43.

Kako bismo proverili subjektivni osećaj ljudi koji su se u tom trenutku našli na vrelom asfaltu, pitali smo ih šta misle - koliko zapravo stepeni ima?

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Bili su prilično blizu, ali niko nije uspeo da pogodi tačan broj.

- Oko 40 stepeni je, minimum. Zaista je mnogo vruće, jedva čekam da se sklonim sa ovog sunca i popijem jedno lepo, hladno pivo - rekao nam je Dejan J. dok se vraćao sa posla.

Jedna gospođa požalila se kako "ne može više da izdrži jer je napolju 1.000 stepeni" i da ovakve vrućine ne pamti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Svi Beograđani danas su tražili načine da se rashlade.

Mi vam savetujemo da se ne izlažete suncu i da ovakve dane provedete kod kuće, uz klimu, ili na nekom od begradskih bazena ili kupališta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA