BEOGRAD DOBIJA NAJLEPŠU PREČICU: Ovako će izgledati vijugavi most od Kalemegdana do Save (FOTO)

Vijugavi most, kojim će turisti i Beograđani uskoro moći da stignu od Savskog pristaništa do Beogradske tvrđave biće, kako je najavljeno, prečica od šetališta na Savi do najvrednijeg beogradskog spomenika kulture od izuzetnog značaja - utvrđenja na bregu iznad ušća Save u Dunav

  • 21

Beograd će uskoro dobiti pešački most od Kalemegdana do Save a radovi će početi u junu ove godine, a završetak istih planira se do kraja godine.

BEOGRAD DOBIJA SPEKTAKULARNU TURISTIČKU ATRAKCIJU: Evo kako će izgledati VIJUGAVI MOST OD KALEMEGDANA DO SAVE! (FOTO)

Telegraf je dobio 3D prikaz pešačke pasarele sa umetničkom kompozicijom na tvrđavi.

Foto: Promo Foto: Promo

Vijugavi most, kojim će turisti i Beograđani uskoro moći da stignu od Savskog pristaništa do Beogradske tvrđave biće, kako je najavljeno, prečica od šetališta na Savi do najvrednijeg beogradskog spomenika kulture od izuzetnog značaja - utvrđenja na bregu iznad ušća Save u Dunav.

Foto: Promo Foto: Promo

CIP će u saradnji s autorima i arhitektom Branislavom Mitrovićem uraditi tehničku dokumentaciju. Projekat će imati dodatak u odnosu na prvobitnu Bajićevu i Dikonovu zamisao, a to je veza pasarele i parkinga kod Beton hale, koji nije postojao kada je nastalo njihovo rešenje. Direkcija za građevinsko zemljište, investitor pasarele za koju je potrebno oko milion evra, raspisaće tender za izvođača radova u maju. Ona će biti izgrađena do kraja 2016. godine – rekao je Milutin Folić, glavni urbanista.

Foto: Promo Foto: Promo

- Pre dva dana Grad Beograd je sklopio ugovor s CIP-om koji nam je donirao projekat pešačke pasarele. S uvajanjem generalne regulacije, stekli su se uslovi da u narednih mesec dana dobijemo i lokacijske uslove kako bi se raspisao tender za izvođače radova. Reč je o objektu koji je umetničko delo, a ujedno i izuzetno koristan most koji povezuje važne pešačke koridore - naglasio je glavni urbanista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA