≫ 

RODITELJI, PAŽNJA: Evo šta vaša deca treba da znaju kada koriste LIFT! (FOTO) (VIDEO)

Do sada su edukativne predstave organizovane u više od 60 škola u Beogradu i prema rečima direktora JP "Gradsko stambeno" Nikole Kovačevića imaju odličan uticaj na najmlađe učenike

  • 0

Danas je počela osma sezona edukativnih predstava za naše najmlađe sugrađane o pravilnom i bezbednom korišćenju lifta  pod nazivom "Lift nije igračka" u organizaciji JP "Gradsko stambeno"

EVO KAKO DA KUPITE LIFT ZA VAŠU ZGRADU, a da to vaš novčanik i ne oseti!

Do sada su edukativne  predstave organizovane u više od 60 škola u Beogradu i prema rečima direktora JP "Gradsko stambeno" Nikole Kovačevića imaju odličan uticaj na najmlađe učenike.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ovo je već osma sezona koju organizuje "Gradsko stambeno" , cilj je da deca nauče kako se treba ponašati u liftu. Za ovih osam godina, deca su stvarno odlično reagovala, predstava je interaktivna i edukativna, i do sada se pokazalo da zaista nešto i nauče - rekao je Kovačević za Telegraf i dodao da deca često skaču u liftu što može izazvati problem.

Sezona je danas otvorena u osnovnoj školi "Sveti Sava" gde su učenici prvog razreda imali priliku da uživaju u predstavi "Vile liftile", Marka i Sanje.

Njih troje imali su zadatak da kroz igru pokažu učenicima kako se koristi lift, ali i da ukažu na opasnosti koje vrebaju ukoliko se deca ne pridržavaju određenih pravila.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što deca moraju da znaju je:

- da ne smeju ulaziti u lift sami ako imaju manje od 30 kilograma

- da ne smeju skakati u liftu

- da u liftu ne smeju ostavljati otpatke

- da u slučaju nestanka struje ne smeju paliti upaljače i šibice

- da ne smeju nasilno otvarati vrata

- da ne smeju sami da pokušaju da poprave lift

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- da u slučaju zaglavljivanja lifta pritisnu dugme alarm i sačekaju majstora

- da znaju broj JP "Gradskog stambenog" ako se nađu u problemu : 0800/200-011

-  ako imaju mobilni telefon pozovu svoje najbliže u pomoć

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na kraju predstave naši najmlađi imali su priliku da kroz kviz provere ono što su naučili tokom predstave, a od "Gradskog stambenog" su dobili i poklone. Svi su pokazali izuzetnu zainteresovanost, ali i odlično znanje.

Za one koji nemaju priliku da prisustvuju ovakvim predstavama, a žele da nauče svoju decu o korišćenju lifta, mogu da pogledaju video koji smo vam pripremili:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA