Svečani prijem povodom "Dana Moskve u Beogradu" (FOTO)

Istakavši da je Beograd u protekla tri dana stekao nove prijatelje, gradonačelnik Siniša Mali izrazio je uverenje da će to prijateljstvo biti nastavljeno i u budućnosti

  • 0

U zdanju Starog dvora večeras je održan svečani prijem povodom manifestacije „Dani Moskve u Beogradu”. Pored domaćina prijema, ministra Vlade Moskve i šefa Departmana za spoljnoekonomske veze i međunarodne odnose Moskve Sergeja Čerjomina i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, prijemu su prisustvovali najviši funkcioneri Grada Beograda, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, članovi delegacije grada Moskve, predstavnici Gradske uprave, gradskih javnih i komunalnih preduzeća i istaknute ličnosti iz javnog i kulturnog života glavnog grada.

Istakavši da je Beograd u protekla tri dana stekao nove prijatelje, gradonačelnik Siniša Mali izrazio je uverenje da će to prijateljstvo biti nastavljeno i u budućnosti.

- Sporazum o saradnji između privrednih komora Beograda i Moskve je sigurna osnova za dalju saradnju naša dva grada, jer postoji veliki potencijal za dalje unapređenje trgovine i privrede. Naš cilj je da zaposlimo što više ljudi, čemu će dobri odnosi Beograda i Moskve sigurno doprineti. U poslednje tri godine mi smo duplirali broj turista u našem gradu a sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Moskvom sigurno će pružiti mogućnost da taj trend i nastavimo. Očekujemo mnogo veću posetu ljudi iz Rusije i nadamo se da će veliki broj naših građana posetiti Rusiju – rekao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio na veliki broj manifestacija koje su se održale tokom posete delegacije iz Moskve i najavio uzvratnu posetu glavnom gradu Rusije.

– Tokom ovih dana imali smo dva zajednička sportska događaja, u jednom smo izgubili, u drugom pobedili tako da možemo reći da je sada rezultat izjednačen, i neka to bude prilika za revanš tokom narednih „Dana Beograda u Moskvi”. Tako ćemo nastaviti da gradimo odnose koje je neko pre možda i zaboravio, jer naša dva grada treba da sarađuju baš onako kako smo mi to činili tokom prethodnih dana – rekao je Siniša Mali, zahvalivši se na saradnji ambasadoru Aleksandru Čepurinu, pomoćniku gradonačelnika i predsedniku Organizacionog odbora Borku Milosavljeviću, svim predstavnicima Grada Beograda, delegaciji grada Moskva i Privrednoj komori Beograda koji su svojim angažovanjem učinili da „Dani Moskve u Beogradu” proteknu u dobroj i prijateljskoj atmosferi.

Gradonačelnik Beograda posebno se zahvalio predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je današnjom posetom izložbi u paviljonu „Cvijeta Zuzorić” pokazao da je Beograd sposoban i voljan da sarađuje sa najvećim gradovima poput Moskve, koja je jedan od najvećih i najznačajnih gradova sveta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ministar Vlade Moskve i šef Departmana za spoljnoekonomske veze i međunarodne odnose Moskve Sergej Čerjomin podsetio je na izjavu Dalaj lame koja glasi „ruska duša je darežljivost bez granica”.

- Tokom boravka u Beogradu uverio sam se da je upravo srpska duša darežljiva i da nema granice. Sve je proletelo kao jedan trenutak i zaista sam se uverio da su pečati u našim pasošima tek jedna iluzija. Mi smo obnovili naše odnose, potrudili se da ovi dani budu nezaboravni, da ih dugo pamtite i sa nestrpljenjem čekamo na „Dane Beograda u Moskvi”. Ovi događaji nam pomažu da bolje upoznamo jedni druge i očuvamo naše slovenske tradicije i ja želim da se zahvalim svima koji su nam pružili gostoprimstvo, koji su podržali nastupe grupe „Gželj”, kamernog orkestra pod rukovodstvom Aleksandra Dudina, premijeru Aleksandru Vučiću koji je posetio izložbu Sergeja Andrijakija i svim navijačima koji su bodrili naše timove na međusobnim sportskim susretima. Uverevam vas da dani Moskve nisu završeni, mi ćemo razmenjivati delegacije i iskustvo i pozivam vas na buduće Dane Beograda u Moskvi. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe da i ti susreti budu uspešni i topli kao što su nama bili ovde u Beogradu – istakao je Sergej Čerjomin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA