Beograd dobija igralište u čast Duška Radovića

Gradski menadžer je zahvalio Studiju B na ovoj inicijativi i podsetio da se ideja o tome ''rodila'' nakon obnavljanja pozorišta "Duško Radović"

  • 1

Studio B je podneo inicijativu da Beograd dobije dečje igralište koje će poneti ime Duška Radovića, a inicijativu je podržao gradski menadžer Goran Vesić, saopštila je danas Gradska uprava.

Vesić se izvinio građanima za otežan život u gradu prethodnih dana

Vesić je istakao da svi koji su poznavali Duška Radovića potvrđuju da on nije voleo spomenike, te da zbog toga u čast našeg pesnika i aforističara u Beogradu neće biti podignuto klasično spomen-obeležje već prostor za decu.

- Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica će predlog razmotriti i potom će o tome odlučitivati Skupština grada Beograda. Verujem da će gradska skupština na nekoj od narednih sednici usvojiti predlog i imenovati odbor, koji bi trebalo da čine ljudi koji su ga poznavali, kao i dečji pisci i oni koji sada rade sličan posao kao i on nekada - rekao je Vesić.

BEOGRAD DOBIO JOŠ JEDAN URBANI DŽEP: Obnovljeno dečje igralište na Paliluli

On je naglasio da je cilj da se dobije najbolje rešenje kojim će se čuvati sećanje na Duška Radovića.

Gradski menadžer je zahvalio Studiju B na ovoj inicijativi i podsetio da se ideja o tome ''rodila'' nakon obnavljanja pozorišta "Duško Radović".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Давид

    22. januar 2017 | 03:51

    Нажалост још један парк на коме ће се окупљати наркомани чим падне мрак...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA