Pantelić o torti: Jeste neprimereno, ali nije fašizam

- Ovo nije prvi put da je gađan tortom, 1994. na Kanskom festivalu pred projekciju filma "Bosna" dvojica momaka gađala su Levija koji je izašao na binu i optužio Srbe za to - podsetio je direktor Jugoslovenske kinoteke

  • 14

Gađanje tortom francuskog filozofa Bernara Anrija Levija u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu nije primereno, ali to je način javnog izražavanja mišljenja i ne može se nazvati fašizmom, izjavio je danas direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Skandal u Beogradu: Francuskog filozofa devojka gađala tortom

Levija je pripadnik udruženja Novi SKOJ pogodio 10. maja parčetom torte nakon projekcije njegovog filma "Pešmerga" u Dvorani Kulturnog centra, u okviru Beldoks festivala.

- Javno izražavanje nezadovoljstva na taj način možda nije primereno, ali ne može biti okarakterisano kao zločin ili, kako je Levi rekao, fašizam - rekao je Pantelić gostujući na Pinku.

Pantelić je podsetio da to nije bio prvi takav incident kada je Levi gađan tortom, s obzirom da je francuski filozof prvi put gađan tortom 1994. godine na Kanskom festivalu. Pantelić je dodao da se to dogodilo kada je premijerno prikazan njegov dokumentarni film "Bosna" i ocenio da je taj film bio "propagandni pamflet" pošto se na jednostran način bavio ratom u Bosni.

 Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pantelić je naveo da su 1994. na Kanskom festivalu pred projekciju dvojica momaka gađala Levija koji je izašao na binu i optužio Srbe za to.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Te godine uopšte nije bilo drugih Srba u Kanu, bio sam samo ja i osećao sam se vrlo neprijatno. Glasno sam prokomentarisao da je evidentno da je u pitanju predstava, a ne istina, misleći na tortu. Gospođe koje su sedele pored mene su naravno negodovale, da bi se na kraju složile sa mnom - naveo je Pantelić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leonardo

    12. maj 2017 | 11:52

    On deli lekcije ko je demokrata ,a ko nije . Neka bude srecan sto ga nije pogodio kamen umesto sampite .

  • Stefan

    12. maj 2017 | 11:56

    To do koje mere je Srbija okupirana najbolji je pokazatelj ovaj,koga smo puustili da nam u sred Srbije drzi lekcije i predavanja.Odvratan mazohizam.

  • Neron

    12. maj 2017 | 11:38

    Trebalo je i onog sa Levijeve desne strane častiti tortom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA