Siniša Mali otvorio paviljon Srbije na Ekspo 2017 u Astani (FOTO)

Gradonačelniku Beograda su predstavljeni planovi da, nakon završetka Ekspoa, čitava zona u kojoj se ova manifestacija održava postane posebna ekonomska zona za privlačenje investicija

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji boravi u poseti u Republici Kazahstan, otvorio je danas paviljon Republike Srbije na Svetskoj izložbi "Ekspo 2017" u Astani.

Vučić u Astani: Ima zainteresovanih za Petrohemiju i saradnju u namenskoj industriji

On je zahvalio tom prilikom domaćinima i predsedniku te zemlje Nursultanu Nazarbajevu na prilici da se Srbija predstavi na najvećoj i najznačajnijoj svetskoj trgovinskoj manifestaciji.

- U skladu sa fundamentalnim značajem energetike za globalni ekonomski razvoj, Srbija je predstavila svoje potencijale u toj oblasti, pre svega vezane za obnovljive izvore energije i povećanje energetske efikasnost - izjavio je Mali, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Prema njegovim rečima, pored toga prikazana je i savremena multimedijalna prezentacija o Nikoli Tesli, njegovim izumima i dostignućima.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je dodao da je u Srbiji udeo obnovljivih izvora energije trenutno 22,7 odsto i da se očekuje da poraste na 27 odsto do kraja godine čime Srbija potpuno prati globalne trendove u oblasti zaštite životne sredine.

Mali se u okviru ove svetske trgovinske izložbe, takođe, susreo sa gradonačelnikom Astane Asetom Isekesevim sa kojim je obišao centralni paviljon Republike Kazahstan.

Gradonačelniku Beograda su predstavljeni planovi da, nakon završetka Ekspoa, čitava zona u kojoj se ova manifestacija održava postane posebna ekonomska zona za privlačenje investicija.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Tokom susreta dvojice gradonačelnika bilo je reči i o većoj upotrebi vozila na električnu energiju.

Mali je pozvao svog kolegu da poseti Beograd, predloživši mu da se organizuju manifestacije „Dani Beograda u Astani” i „Dani Astane u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA