Vučiću niko nije verovao za Beograd na vodi: Sad tamo sve vrvi od mašina i radnika, sve je lepo sređeno, baš kako je i najavljeno (FOTO)

Gomile šuta, 406 bespravnih objekata i udžerica, pa čak i bomba iz Drugog svetskog rata sklonjeni su sa, nekada rugla, a u najavi najlepšeg dela grada!

Prostor Savskog teatra već sada ne može da se prepozna, iako je predviđeno da prva faza projekta od nacionalnog značaja "Beograd na vodi" bude gotova do kraja 2019. godine!

Fascinantan pogled na Beograd sa 21. sprata: Spektakularni pejzaži sa najviše kule Beograda na vodi (FOTO)

Krnjača nikad neće biti skupa kao centar grada, iako je blizu! Isti slučaj je sa Sremčicom (FOTO)

Iako mnogi nisu verovali da će ovaj, nekada ruinirani deo grada sinuti u trenutku kada je to najavljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ubrzo su se razuverili, jer i sada, kada radovi nisu gotovi, on ima novi sjaj, primenu i lepotu.

Priprema terena oko Save, koji će se tek pretvoriti u luksuzni stambeno-poslovni kompleks površine oko dva miliona kvadratnih metara, prvo je obuhvatila uklanjanje više od 60 plovnih objekata.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

Takođe, prionilo se i na izmeštanje teretnog železničkog saobraćaja, odnosno 15 kilometara pruge.

Prvi put u 60 godina sređena je i fasada zgrade "Geozavoda" u Karađorđevoj broj 48.

Foto: M. Đorđević, M. Todorović Foto: M. Đorđević, M. Todorović

Položen je i kamen temeljac za Kulu Beograd, zgrade i hotela koja će sa svojih 40 spratova i 160 metara visine prkositi ovim delom grada.

Poslednje, ali ne i manje važno, nastavljeni su i radovi na uklanjanju stanice "Lasta".

Foto: lasta.rs Foto: lasta.rs

Gomile šuta, 406 bespravnih objekata i udžerica, pa čak i bomba iz Drugog svetskog rata sklonjeni su sa, nekada rugla, a u najavi najlepšeg dela grada!

Toga su svesni i građani koje smo zatekli na ovom potezu.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

- Volim da se šetam tim delom grada, iskreno, mnogo je lepše nego ranije. Bile su tu udžerice. Ne znam što je teško ljudima da priznaju. Jedva čekam da sve bude gotovo i lepo, pa da ovi koji nisu verovali kako se moćan deo grada stvara prvi potrče da tu ispijaju kafice. Ima da se užari Instagram - rekla je Marina J. (39), koja često šeta tim krajem.

Iz preduzeća "Beograd na vodi" potvrdili su da je do sada napravljena Sava promenada i da su u toku radovi na BW Residences, BW Vista,  BW Parkview, BW galerija i Kula Beograd.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

- Od ukupno 1,8 km, na Sava promenadi završeno je 800 metara, sa sledećim sadržajem: pešačka i biciklistička staza, tri dečija igrališta, teren za odbojku na pesku, teretana na otvorenom, terase iznad vode, besplatni wi-fi, food trucks, dva murala na stubovima Starog savskog mosta, amfiteatar ispod Starog savskog mosta, dva Strawberry trees – solarni punjači za mobilne uređaje, a u toku su radovi na kaskadnim terasama, kao i na novim pešačkim stazama uz samu reku - rekli su oni.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

Kada je u pitanju BW Residences - prva stambena zgrada Belgrade Waterfronta sa 20 spratova, 296 stanova, unutrašnjim bazenom, teretanom, podijumom za stanare, do sada je završena betonska konstrukcija, a fasaderski radovi – postavljanje vrata i prozora, su u toku.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

- Takođe, završeni su temelji i počeli glavni radovi na BW Vista objektu, koja bi trebalo da ima 23 sprata, 228 stanova i vrtić u zgradi. Iskopani su i temelji na BW Parkview stambenoj 23- spratnici, koja će brojati 244 stana, u neposrednoj blizini budućeg velikog parka. Što se tiče budućeg najvećeg tržnog centra u regionu, BW Galerija površine  200.000 m2, u toku je postavljanje šipova - naveli su oni dinamiku kojom se radi na najvećem gradilištu u Beogradu.

Njime će svakako dominirati Kula Beograd. Zbog toga je odabrano da se baš tu "smesti" vidikovac, sa koga će se sa 168 metara visine pružati najlepši pogled na panoramu grada.

Foto: Belgrade Waterfront Foto: Belgrade Waterfront

U kuli u kojoj će biti smešten Hotel St. Regis Belgrade trenutno se postavljaju šipovi.

Za kraj, projekat je iselio 256 porodica kojima je obezbeđen smeštaj, ali će vremenom nabaciti osmeh, kako turistima, tako i građanima i posetiocima Beograda.

Da podsetimo, ovaj projekat predviđa investiciju od 3,5 milijardi evra, i odvijaće se u tri faze:

Foto: Tanjug/Belgrade waterfront Foto: Tanjug/Belgrade waterfront

1. faza - do 2019. godine

Biće završeni:

* velika kula

* dva stambena kompleksa

* poslovni centar

* tržni centar

* hotel

* izmeštanje Železničke stanice

Foto: Tanjug/Belgrade waterfront Foto: Tanjug/Belgrade waterfront

2. faza - do 2035.  godine

Biće završeno 50 odsto radova

* preostali stambeni i poslovni kompleksi

* zelene površine

* škole i vrtići

3. faza - do 2045. godine

Završetak svih preostalih radova

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mina

    8. jul 2017 | 19:04

    Beograd na vodi je pokazatelj da Vucic sve sto obeca to i ispuni.

  • Janko

    8. jul 2017 | 16:10

    Drago mi je da vidim ostvarenje proojekta Beograda na vodi, mislim da je to projekat koji zaista moze da unapredi i promeni sliku kako Beograda tako i Srbije

  • Marko

    8. jul 2017 | 16:05

    Mnoge dobre stvari ce nam doneti Beograd na vodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA