Počelo rušenje nelegalnih objekata na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice (FOTO)

U dogovoru sa JKP "Gradsko zelenilo" ovaj ugao će dobiti svoju zelenu površinu

  • 5

Na uglu Cvijićeve i Bulevara despota Stefana danas je počelo rušenje nelegalno izgrađenog objekta, a na tom mestu planirana je zelena površina.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice počinje do kraja godine: Trotoari će biti prošireni na 5 metara, evo kome će to najviše značiti

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Objekat koji je danas rušen je jednim svojim delom nalegao na trotoar koji je samim tim postao uzan i nepristupačan, zbog čega je kretanje građana na tom uglu bilo otežano.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

- Površine koji su devedesetih godina okupirane nelegalnom gradnjom konačno će dobiti svoju pravu namenu. Na samoj opštini Palilula je već preko 40 ovakvih objekata uklonjeno – rekao je gradski arhitekta Milutin Folić, koji je još naglasio da će na tim površinama biti sadržaji koji će koristiti svim građanima, a ne povlašćenim pojedincima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

U dogovoru sa JKP "Gradsko zelenilo" ovaj ugao će dobiti svoju zelenu površinu. Osim toga, zgrada iz dvadesetih godina prošlog veka, koja se nalazi iza srušenih lokala, doći će do izražaja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

- Ova zgrada je jedna od najlepših u Beogradu, a gotovo da se uopšte ne vidi od ovih nelegalnih objekata. Mi smo planirali da upravo ona bude jedna od prvih koja će obeležiti početak uređivanja fasada i na opštini Palilula – rekao je Folić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA