Toplovod u Banatskoj gotov za mesec dana! Radovi koštali 120 miliona dinara (FOTO)

- Važno nam je da na toplovod priključimo i Zemunske kapije - projekat Građevinske direkcije Srbije sa preko 1.700 stambenih jedinica - poručio je Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji toplovoda na uglu Ulica cara Dušana i Banatske, vredne 120 miliona dinara. Mali je istakao da će radovi biti završeni tokom tekućeg meseca, te da će svako domaćinstvo moći da se priključi na stabilniji i ekološki mnogo prihvatljiviji sistem grejanja.

OVAKAV VANDALIZAM POSTOJI SAMO U SRBIJI: Budakom namerno uništio toplovodnu cev!

Gradonačelnik je precizirao da se radi o deonici dugoj 1.250 metara, odnosno 2.500 metara novih cevi, što će stanovnicima Banatske omogućiti priključak na toplovod i drugačiji izbor od grejanja na ugalj, drva ili pelet.

- Radovi su počeli 1. avgusta i biće završeni tokom septembra. Takođe nam je važno da na toplovod priključimo i Zemunske kapije - projekat Građevinske direkcije Srbije sa preko 1.700 stambenih jedinica. To je odličan pokazatelj na koji način velika investicija motiviše lokalnu samoupravu da bude još bolja i da poboljšava infrastrukturu u okolini - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

On je dodao da se zbog toga bori za svaku investiciju i posebno pohvalio JKP "Beogradske elektrane", koje su ove godine uradile 25 kilometara novog toplovoda i zamene postojećeg.

- Ukupno, u poslednje tri godine "Elektrane" su uradile 75 kilometara novih trasa i to je samo početak, jer od naredne godine očekujemo da ta brojka bude povećana na 70 kilometara godišnje. Na taj način želimo da nadoknadimo 10 godina pauze, koliko ništa nije rađeno tokom mandata prethodne vlasti. Svaki građanin Beograda mora da ima podjednako kvalitetnu infrastrukturu na raspolaganju - naglasio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine rekonstruisano je 636 ulica, na kojima je postavljen novi ili popravljen stari asfalt. To je 325 kilometara, naveo je gradonačelnik, dok je JP "Putevi Srbije" uradilo još 110 kilometara puteva iz svoje nadležnosti na teritoriji grada Beograda.

Foto: Beoinfo

- Opštine su, iz kapitalnog budžeta, uradile još 100 kilometara, što ukupno čini 535 kilometara asfaltiranih puteva u prethodne tri godine. Urađeno je 113 kilometara kanalizacione mreže, kao i 283 kilometra vodovodne mreže, uključujući i zamenu postojeće. Te brojke su zaista neverovatne za radove u gradu, imajući u vidu da smo vratili 455 miliona evra dugova nasleđenih od prethodne vlasti. Zamislite da smo taj novac utrošili na ovakve projekte i investicije - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

Čistiji vazduh je izuzetno važan, dodao je Mali i rekao da ovo je poruka svima koji se možda dvoume da li da se priključena toplovod.

- Stabilnije i ekološki prihvatljivije grejanje je korak napred. Svi radovi koje izvode "Elektrane" su veoma skupi, oprema je kvalitetna, cevi izolovane i to košta. Moram da naglasim da ovo nije finansirano iz kredita, što je bio način prethodne vlasti, već je u pitanju novac koji smo uštedeli. Sve što uštedimo dajemo na infrastrukturu, koja poboljšava kvalitet života svih građana. Od toga nećemo odustati – poručio je Mali.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će građanima Beograda biti bolje iz godine u godinu jer će biti više investicija i Beograd će biti sve veće gradilište.

Foto: Beoinfo

- Svima onima koji nas kritikuju poručujem da nastave, a mi ćemo da radimo i vrednujemo prema ostvarenim rezultatima. Po reakciji ljudi koji su se ovde okupili može da se zaključi koliko im ovo znači. Građani koji ovde žive imaće mogućnost da se priključe, a da li će to uraditi zavisi isključivo od njih. Stvorili smo uslove za to i nadam se da će njihov izbor biti priključenje na toplovod. Mislim da je ova opcija za njih najbolja, pre svega ekološki, jer je ovaj deo Zemuna svojevrsna "crna tačka" grada Beograda, zbog štetnih gasova koji nastaju sagorevanjem uglja i drveta - zaključio je Mali.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević je istakao da se opština trudi da svaki od 200.000 stanovnika Zemuna ima kvalitetne uslove za život.

Foto: Beoinfo

- Uz pomoć grada Beograda, bez koga su nam ruke vezane, mnogo toga smo uradili u prethodnih nekoliko godina. Ipak, u narednom periodu ćemo raditi na još više projekata, a dolazak gradonačelnika za sve u opštini znači još veću obavezu da izlazimo u susret građanima u svakom smislu - rekao je Kovačević.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Beogradske elektrane" Goran Aleksić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA