≫ 

Osnovci iz beogradske škole idu u amsterdamsku Ulicu crvenih fenjera: Imaju 13 godina, a razredna im organizuje razgledanje prostitutki (FOTO)

- Ne mogu da verujem da jednom prosvetnom radniku padne na pamet da vodi decu na takvo mesto - ogorčeni su roditelji

  • 40

Razredna jednog odeljenja osmog razreda Osnovne škole "Karađorđe" na Voždovcu iskoristila je Uskršnji raspust da decu iz svog odeljenja odvede na jednu ekskurziju. I u ovoj priči zanimljive su dve stvari: prva da je nastavnica ekskurziju organizovala u privatnoj režiji, odnosno, u dogovoru sa turističkom agencijom. Druga činjenica koja para uši jesu grad i lokaliteti koje deca uzrasta 13 godina obilaze na tom privatnom izletu.

U beogradskom vrtiću grejanje nije radilo dva dana: Stavili su oko 60 dece u jednu sobu kako bi se zagrejali!

Naime, kada je jedan od učenika doneo kući plan i program puta ove ekskurzije koja, ni manje ni više, košta 300 evra, roditelji su se zaprepastili jer su videli da razredna deci organizuje put u Amsterdam.

- Kada sam videla da je u planu obilaska i Ulica crvenih fenjera, prvo sam pomislila da je u pitanju prvoaprilska šala. Ne mogu da verujem da jednom prosvetnom radniku padne na pamet da vodi decu da gledaju prostitutke. I kao da to nije dovoljno, još u planu piše i da tamo imaju slobodno vreme. Ja samo mogu da zamišljam šta će deca raditi tamo u slobodno vreme - priča za Telegraf.rs jedan od ogorčenih roditelja.

Kada smo i sami pogledali plan i program puta, uverili smo se da je čuvena četvrt zaista upisana, kao i da je deci ostavljeno suviše slobodnog vremena za slobodne aktivnosti i razgledanje bez ikakvog nadzora. Naročito u gradu koji je poznat po lakom moralu i narkomaniji na svakom ćošku.

Foto: Telegraf

- Čudan je bio i sam osećaj da svom detetu objašnjavam zašto ne mogu da ga pustim da ide - dodaje roditelj.

U ovoj čuvenoj ulici nalaze se registrovane ili neregistrovane radnje u kojima muškarci ili žene u zamenu za novac mogu da kupe seksualne usluge, mada se u njima pride nalaze i striptiz-barovi, bioskopi za odrasle i seks-šopovi.

Ipak, ova ekskurzija je realizovana i deca su sa razrednom bas sad na putu do Amsterdama, gde je predviđeno da 3. aprila "svrate" do Ulice crvenih fenjera.

- Očigledno je da ima roditelja koji u tome ne vide ništa sporno - kaže nam otac deteta koje nije otišlo na putovanje.

Nije mu jasno ni otkud ideja da se baš sad organizuje tako nešto, kada je do male mature ove dece ostalo samo dva meseca. Umesto da uče i spremaju se za polaganje i upis u srednju školu, njih razredna vodi na ekskurziju u Amsterdam.

Foto: Telegraf

- Da ne pričam da su imali redovnu ekskurziju koja takođe košta i da nam tek sleduju troškovi oko mature, prijemnog ispita i upisa u srednju školu - zaključuje revoltiran otac.

Nastavnici godinama organizuju ekskurzije u privatnom dilu sa turističkim agencijama, a škole zatvaraju oči pred ovim. Osim što tako i dodatno zarađuju, profesori stvaraju i klasne razlike među decom jer nisu svi roditelji u mogućnosti da plate dve ekskurzije godišnje: onu regularnu koju organizuje škola i ovu drugu, privatnu.

VIDEO: Pumpanje seks lutki kod vulkanizera

Daljinac

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    1. april 2018 | 13:44

    Joj, jadni li ste.Vidi se da nikada dalje od granice niste makli, a ne posetili crvene fenjere.Tuga.Svaka organizovana poseta Amsterdamu obuhvata posetu ovoj atrakciji, to ne odredjuje razredna, vec agencija.Drugo, blago vama ako su vam turisticke atrakcije najveci problemi u vaspitanju dece,drzite ih pod staklenim zvonom do 20. godine,ne dozvolite da cuju nista sto se vama ne dopada.Niste ni svesni kakav recnik danas imaju deca u sedmom razredu i kakve su im zivotne vrednosti, pa i da vase nije na taj nacin vaspitavano, culo je sigurno.Jadni neobrazovani konzervativci.

  • Somborac

    1. april 2018 | 12:23

    A nas slali u Kladovo na ekskurziju...Ma neka idu deca.Nama su samo bajke pricalii ucili nas da dobro uvek pobedjuje.Neka vide deca i drugu stranu zivota.

  • Nody

    1. april 2018 | 13:20

    Bravo za razrednicu.Ona je napravila prvi korak u realizaciji plana Vlade Srbije o povecanju nataliteta.Neka deca uče na izvoru.bravooo i samo naprijed

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA