≫ 

Beogradski fantom iz opere obmanuo je sve: Bio je miljenik glumaca i pevača, a sada je strašna istina izašla na videlo (FOTO)

Uspeo je da se uvuče u njihove bliske krugove i da im postane prijatelj. Ubrzo su počeli da se druže sa njim i van pozorišta

  • 10

Beograđane je uznemirila priča koja se nedavno pojavila po kuloarima, da neko iz beogradskih pozorišta krade stvari poput kostima i delova scenografije, ali i lične stvari glumaca. Tako je "čaršija" krenula da bruji o takozvanom "fantomu" koji operiše po ovim kulturnim ustanovima u prestonici Srbiji.

Sada je konačno otkriveno ko stoji iza ove priče, ali se ispostavlja da je ona nešto kompleksnija nego što se na prvi pogled pretpostavljalo.

Iza svega stoji Miloš Radovanović (1985) koji se predstavljao kao asistent na Filološkom fakultetu u Beogradu i profesor srpskog jezika i književnosti.

Čini se da je činio sve što je u njegovoj moći da zadobije poverenje zaposlenih u pozorištima, a posebno glumaca i izgleda da je u tome i uspeo.

Perverzni fantom iz pozorišta u Beogradu krade brushaltere, bodije, bunde i glumačke kostime!

Družio se sa glumcima i stekao je njihovo poverenje Foto: Facebook/Milos Radovanovic

Radovanović je, kako prenosi "Blic" duže vreme radio na tome. Svojim šarmom i slatkorečivošću uspevao je da se približi pojedinim članovima ansambla i zaposlenima najviše u Pozorištu na Terazijama. Višesatno sedenje i ćaskanje sa umetnicima napokon je urodilo plodom.

Uspeo je da se uvuče u njihove bliske krugove i da im postane prijatelj. Ubrzo su počeli da se druže sa njim i van pozorišta. Neretno su mu se poveravali, pa su mu čak ostavljali na čuvanje i svoje lične stvari.

Tada su krenule da se dešavaju čudne stvari u beogradskim pozorištima. Glumcima je počeo da nestaje novac, pa čak i odeća, ali to nije odmah svima zapalo za oko.

Foto: Facebook/Milos Radovanovic

- Jedan član ansambla je primetio da mu u novčaniku nedostaje nekoliko hiljada dinara. Pomislio je: “Ko zna, možda sam zaboravio ili izgubio negde”. Nakon nekog vremena i drugi glumac se zapitao gde je mogao da zaturi pare koje zna da je imao. Nije želeo da posumnja u svoje kolege sa kojima deli hleb, a opet, njegovih para nema... - ispričali su za "Blic" nezvanično ljudi upućeni u dešavanja u pozorištu.

Čitava situacija je eskalirala kada su umenticima počele da nestaju stvari i iz domova.

To je već dovelo do neprijatnosti jer je počelo da se šapuće u pozorištu da neko krade stvari. Svi su bili zbunjeni, niko i dalje nije hteo da posumnja u nekog od kolega, a nisu imali u koga sa strane.

Slatkorečivi Miloš Radovanović još uvek nikome nije bio sumnjiv. On je navodno znao tajne o mnogima koji su mu se poveravali i nikad nije izdavao njihovo poverenje.

Često je krao stvari iz pozorišta ali i lične stvari glumaca Foto: Facebook/Milos Radovanovic

Jedna situacija je ubrzo svima otvorila oči i umetnici nisu mogli da veruju da ih potkrada čovek sa kojim su se družili i koga su smatrali prijateljem.

Miloš je pozvan na druženje na kojem je bilo troje ljudi. Kada se društvo uputilo kući, sa komode je nestala određena suma novca koja je tamo stajala.

Vlasnik stana je posumnjao na Miloša i onda mu je prvom prilikom rekao da kod kuće ima kamere i da je video da je on uzeo novac. Prevarant je počeo da se pravda da je u problemu i da mu je novac potreban, ali da mu je bilo glupo da pita, prenosi "Blic".

Pozoršta su Milošu zabranila ulaz Foto: Facebook/Milos Radovanovic

Nakon toga su odmah odreagovali iz Pozorišta na Terazijama, pa su poslali upozorenje i ostalim institucijama. Sada njegova fotografija stoji na glasnim tablama svih beogradskih pozorišta sa upozorenjem da je Miloš lopov i prevarant.

- U Pozorištu na Terazijama otkriveno i uhvaćeno lice, pod imenom Miloš Radovanović, koje se lažno predstavlja kao asistent na Filološkom fakultetu u Beogradu i profesor srpskog jezika i književnosti. Pre pet dana je otkriveno da je koristeći poverenje zaposenih u umetničkom sektoru ulazio u službene prostorije Pozorišta, uključujući i garderobe, odakle je krao novac zaposlenih i garderobu zaposlenih. Reč je o ozbiljnom lopovu, prevarantu i manipulatoru, koji svojim šarmom i slatkorečuvošću dobija poverenje svojih žrtava da bi to poverenje koristio na krajnje podmukao način podkradajući ih ne samo na radnom mestu nego i u kućama.

Prema njegovom Fejsbuk profilu se da zaključiti da Miloš često putuje Foto: Facebook/Milos Radovanovic

Upozoravamo Vas i savetujemo, da vaša portirska služba i služba obezbeđenja obrati pažnju na ovo lice i da mu se zabrani ulaz u Vaše Pozorište bilo kao gosta, bilo kao publike. Takođe Vas molimo, da o našem saznanju obavestite zaposlene putem oglasne table, kako bi se unapred sprečila svaka mogućnost krađe i prevare! Nadležni organi, u daljem postupanju, preduzeće, u okviru zakonske procedure, u neophodne mere - glasi upozorenje koje su prošle nedelje poslali iz Pozorišta na Terazijama.

Međutim, ovde priči nije kraj. Ispostavlja se da je Miloš u ovakvim operacijama već duže vreme, a medijima je poznat jer se svojevremeno poredstavljao kao PR poznatih muzičara poput grupe "Frajle" ili pevačice Goce Tržan.

Predstavljao se kao PR Goce Tržan Foto: Facebook/Milos Radovanovic

Prema poslednjim informacijama, on navodno planira da ode iz zemlje, upravo zbog činjenice da mu je sada malo teže da "operiše" pošto mu je zabranjen ulaz u beogradska pozorišta. Sada kada je čitava priča izašla na videlo, postavlja se pitanje kako će se situacija dalje odvijati.

Glumci su mu se često poveravali i nisu mogli da pretpostave koje su njegove namere; Foto: Facebook/Milos Radovanovic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. jun 2018 | 13:23

    Ljigavac.

  • Boki

    23. jun 2018 | 23:34

    Šta ti je život?! Ja sam ovog lika upoznao u proleće 2011. godine u Beogradu; takoreći živi na nekoliko kilometara od mene. Družili smo se nekoliko meseci, ali onda sam primetio da je veoma čudan, nekako mi je delovao veoma neiskreno i uobraženo. Očigledno sam ga veoma dobro procenio. Ova vest me je ostavila bez teksta. Srećom čitavog života dobro procenjuem ljude.

  • Kiki

    16. jun 2018 | 12:16

    Sramota,bruka profesiju cestihih profesora! Mada,iskreno,medju njima ima slovnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA