≫ 

Beograd je metropola u kojoj ima mesta za sve prave umetnike, ma odakle dolazili: Vesić podržava zajednički nastup Bajage i Hladnog piva na Bir festu

- Beograd je metropola i kosmopolitski grad u kome ima mesta za sve prave umetnike ma odakle dolazili. Dobrodošli u Beograd - poručio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu

  • 4

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozdravio je danas odluku organizatora Bir festa da naredne godine pozovu Bajagu i instruktore i Hladno pivo da zajedno nastupe na Ušću.

- Beograd je metropola i kosmopolitski grad u kome ima mesta za sve prave umetnike ma odakle dolazili. Dobrodošli u Beograd - poručio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Inače, poziv Bir festa za zajednički nastup dva benda usledio je pošto je otkazan nastup benda "Bajaga i instruktori" na Danima piva u Karlovcu zbog pritiska hrvatskih branitelja, i posle saopštenja benda "Hladno pivo", koji je navodno trebalo da bude zamena Bajagi, da neće svirati na toj manifestaciji.

- Žao nam je što je koncert ''Bajage i instruktora'' otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog - naveli su organizatori Bir fest u saopštenju.

Kako je Bajaga prokomentarisao potez benda Hladno pivo nakon što su odbili da nastupaju umesto njih u Karlovcu

Podsetili su da je intencija festivala od njegovog pokretanja 2003. godine širenje tolerenacije i politike pomirenja na ovim prostorima, te da su ponosni na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja Srbije.

Foto: Telegraf, A. Nalbantjan

- Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih 15 godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert ''Prljavog kazališta'' u Beogradskoj areni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu. Svi oni su bili i biće dobrodošli - poručili su organizatori Bir festa.

Isto tako, dodaju, znaju da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj i da tako treba i da ostane.

Izrazili su nadu da će zajednički nastup dva benda 2019. godine na Ušću poslati poruku da rock'n'roll ne poznaje nikakve granice, a da muzika spaja ljude.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kebina moć

    12. avgust 2018 | 18:05

    Tako je

  • slađa

    12. avgust 2018 | 16:58

    Najveće je svetogrđe lišavati ljude dobre muzike i kulturnih sadržaja uopšte. Nadam se da će bendovi prihvatiti poziv.

  • Џуџов

    13. avgust 2018 | 00:34

    Србија ради - Београд се гради.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA