"Tiršova 2" će doneti novi koncept, deca će provoditi vreme kao u igraonici, a primati terapiju: Evo kako će izgledati dečija bolnica

- Biće oko 30.000 kvadrata, ali gledamo da vidimo šta nam treba, koja će to biti odeljenja, koliko lekara - rekao je Zoran Radojičić

Zoran Radojičić

Foto: Marko Jovanović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će se dečija bolnica "Tiršova 2", čija se izgradnja očekuje do kraja 2022, biti na kraju Deligradske ulice.

Vučić ima samo reči hvale za gradonačelnika Beograda: Zoran Radojičić je svoj život posvetio deci (VIDEO)

On je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da je u toku tender za studiju izvodljivosti za "Tiršovu 2".

- Biće oko 30.000 kvadrata, ali gledamo da vidimo šta nam treba, koja će to biti odeljenja, koliko lekara. U ovom trenutku radi se na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa. Sve ide po planu i nadam se da ćemo u rekordnom roku realizovati taj projekat - istakao je gradonačelnik.

Kako je rekao, ideja o "Tiršovoj 2" započeta je još pre četiri godine i na njenoj realizaciji radili su zajednički predsednik Aleksandar Vučić, ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, Vlada Srbije, lekari i osoblje iz Tiršove, a da se danas došlo do trenutka kada su veoma blizu realizaciji ovog projekta.

- "Tiršova 2" će doneti novi koncept lečenja deca koji će imati cilj da deca što kraće ostaju u bolnici, da vreme provode kao u igraonici, a da primaju terapiju. To naravno važi za one pacijente koji tako mogu da budu lečeni, a za najteže pacijente postojaće najmoderniji koncepti lečenja kroz najsavremenije operacione sale, intenzivne nege i i odeljenja s vrhunskom medicinskom opremom - kazao je Radojičić.

Na realizaciji ove ideje su radili predsednik Vučić, Zlatibor Lončar, Vlada Srbije, lekari i osoblje iz Tiršove-FOTO: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Govoreći o kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti Beograđana, on je podsetio da su domovi zdravlja u nadležnosti Grada Beograda.

- To je oblast u kojoj zajedno rade grad i Ministarstvo zdravlja i gde zajedno pokušavamo da napravimo najbolje stvari. Beograđani žele unapređenje rada, a za mene je najvažnije da pacijenti što manje čekaju. Oni koji su zakazani ne smeju dugo da čekaju i za to imamo potrebne pilot projekte. Ministar zdravlja takođe insistira na optimalnom korišćenju kadrova i nastoji da se tamo gde fale zdravstveni radnici zaposle novi. Na ta dva načina verujem se nadam da ćemo unaprediti sistem i unaprediti zdravstvenu zaštitu - rekao je Radojičić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    22. septembar 2018 | 11:34

    Bice to bolnica sagrađena po najvišim standardima.

  • Raka

    22. septembar 2018 | 10:29

    Odlicno osmisljena ideja ... Bravo !

  • Jokica333

    22. septembar 2018 | 10:27

    Zdravlje je najvece bogatstvo i treba ulagati u savremenije zdravstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA