Protest taksista zbog "divljaka", više od 150 vozila trubi gradom

U koloni ima više od 150 taksi vozila i u njima nema mušterija, a formirale su se dve kolone vozila. U GSP-u kažu da se saobraćaj otežano odvija, i da policija polako u dve trake propušta vozila kod Skupštine grada

  • 9

Više od 150 taksi vozila protestuje od jutros vozeći ulicama grada i trubeći u isto vreme. U pitanju je protest zbog dugogodišnjeg problema "divljih" taksista. Taksisti se sada nalaze ispred Skupštine grada.

U koloni ima više od 150 taksi vozila i u njima nema mušterija, a formirale su se dve kolone vozila. U GSP-u kažu da se saobraćaj otežano odvija, i da policija polako u dve trake propušta vozila kod Skupštine grada, pišu "24sata".

Beogradska taksi udruženja protestnom vožnjom centrom grada traže bolje uslove rada i promene zakonske regulative. Kako kažu u Naxis taksiju, protestna vožnja počela je oko 9 sati, a taksisti su krenuli od hale Pionir. Protestuju taksisti "Čukaričkog taksija", "Beo taksija", "Alfa taksija", Luks i Žuti taksisti...

Oni traže bolju zakonsku regulativu, kažnjavanje taksi udruženja koja, iako to nije dozvoljeno, daju popuste na vožnju, kao i borbu protiv "divljih" taksista, koji, kako se navodi, i dalje krstare Beogradom.

Taksi udruženja najavljuju da će ako njihovi zahtevi ne budu razmatrani, nastaviti protest u većem obimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBAN

    12. februar 2014 | 11:37

    Ne znam ko je brojao ima, ih blizu 1000. Ali nije to ni bitno, bitno je da istraju u s"ju zahtevima.

  • Dexx

    12. februar 2014 | 13:05

    Ja sam regularan taksista ima dosta divljska ali isto tako i mojih regularnoh kolega sa dozvolama grada beograda a da su se odjavili iz privrednog registra .tako da nemoraju da placaju porez a rade bez problema.isto tako puno je penzionera koji su u penziji a rade dopunsku delatnost.sve treba procesljati a akp ne onda se svi odjavljujemo iz APR

  • Zorica

    12. februar 2014 | 11:24

    Ništa bolji nisu oni od divljaka i oni pljačkaju putnike. I oni su gramzivi, nekulturni. Treba samo pogledati koliko naplate od Željezničke stanice do aerodroma e to je pljačka isto kao divljaci. Treba pogledati koliko naplate za praznike novogodišnje. Oni jeste platiti porez ali to je smijurija s razlikom koliko opljačkaju ljude tijekom mjeseca sa cijenama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA